locked
No audio output device is installed RRS feed

  • Question

  • ok so I just installed a service pack onto my laptop and all of a sudden I have no sound. It says "no audio output device installed". I am not happy about this, i have had nothing but problems using Vista which include having to load the OS discs more than once and these updates are created more and more problems and I this issue needs to be resolved asap because I use this computer for homework and some of that homework includes having to listen to sound bites. What will fix this issue? i have used Microsofts FIX IT thing and tried these how to fit it deals with no success.
    Saturday, September 5, 2009 9:33 PM

All replies

  • easy fix, just figured it out

    go to control panel and click system and maintance

    then click on Device manger

    in device manager click on sounds, video and game controllers

    you will see conexant High Def audio

    right click and disable

    the right click and enable

    then right click and select update driver software.

    once its done, restart~!

    fixed!
    Monday, September 14, 2009 2:29 PM
  • Hi AnthonyMink -
    I have tried and tried these steps many times before and still NO AUDIO DEVICE INSTALLED.. ON my Device Manager under Sounds, etc... All I show is my webcam but no conexant HD audio.  What do you suggest? 

    In desperate need!!

    Thursday, October 1, 2009 4:39 AM
  • I am having the same problem did u ever find a solution?
    Tuesday, October 4, 2011 4:29 AM
  • Awesome !!! Thank you.. worked easily...
    Wednesday, January 6, 2016 3:23 PM