locked
Event ID 4060 from source LS Backup service on SFB front-end RRS feed

  • Question

  • HI friends, I am getting below alerts generated on our FE server responsible for backup service after CU update. I verified all permissions for file share are ok. 

    Skype for Business Server 2015, Backup Service user store backup module failed to complete import operation.

    Configurations: 
    Backup Module Identity:UserServices.PresenceFocus
    Working Directory path:\\\6-BackupService-58\BackupStore\Temp
    Local File Store Unc path:\\\RHQSFBFS\6-BackupService-58\BackupStore
    Remote File Store Unc path:\\\JUBSFBFS\5-BackupService-77\BackupStore

     Additional Message: Failed to send cookie zip file \\.test.SFB.COM\RHQSFBFS\6-BackupService-58\BackupStore\Temp\z-UserServices-802ac2e7-b5de-4eeb-8679-f48f36b72427.zip to \\\JUBSFBFS\5-BackupService-77\BackupStore\UserServices\PresenceFocus\Cookie\CookieTemp.zip.
     Exception: System.IO.IOException: The file exists.

       at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
       at System.IO.File.InternalMove(String sourceFileName, String destFileName, Boolean checkHost)
       at Microsoft.Rtc.BackupService.BackupCookieZipFileProcessor.SendCookieZipFile(String zipFilePath)
       at Microsoft.Rtc.BackupService.BackupModuleHandler.ReceiveBackupDataTask.SendCookieZipToSourcePool()
       at Microsoft.Rtc.BackupService.BackupModuleHandler.ReceiveBackupDataTask.InternalExecute()
       at Microsoft.Rtc.Common.TaskManager`1.ExecuteTask(Object state)

    Cause: Either network or permission issues. Please look through the exception details for more information.
    Resolution:

    Also, when I run the command Get-CSBackupServiceStatus against one paired pool it returns empty "ActiveMachineFqdn" and "OverAllExportStatus" is NotInitialized. 

    Appreciate your help in this matter.

    Thank you.

    mir 


    • Edited by Mir17 Wednesday, July 26, 2017 4:54 AM
    Wednesday, March 8, 2017 6:49 AM

All replies

  • Hi Mir17,

    To this issue, please try the following steps to check if the issue persist:
    1.Stop the backup service on both front-end server
    2.Delete the backup folder on each server
    3.Invoke a full backup

    You could refer to the following link (this link also apply to SFB server 2015):
    https://msucmenow.wordpress.com/2013/05/14/troubleshooting-lync-2013-pool-pairing-the-backup-service/comment-page-1/

    Note: Microsoft is providing this information as a convenience to you. The sites are not controlled by Microsoft. Microsoft cannot make any representations regarding the quality, safety, or suitability of any software or information found there. Please make sure that you completely understand the risk before retrieving any suggestions from the above link. 


    Regards,

    Alice Wang


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    • Proposed as answer by Alice-Wang Friday, March 10, 2017 3:07 AM
    Thursday, March 9, 2017 2:31 AM