locked
Exchange beállítás RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Arra keresném a választ, hogy hogyan lehet rávenni az Exchange-t, hogyha kifelé küldök levelet, akkor cegnev.hu látszódjon a fejlécben és ne cegnev.local?
  A fogadó oldalon azért nem veszik el a leveleinket (vélhetőleg), mert levél fejlécében a küldő gép címében a szervernév.cégnév.local látszik, ami ugye nem érvényes domain.
  Tehát a levelet a szervernév.cégnév.local küldi (ez a belső neve), ezt látja a fogadó gép.Pedig a szervernév.cégnév.hu-t kellene, hogy lássa (erre mutat az MX record is),  ez a valós cím.

  Thursday, August 14, 2008 11:15 AM

Answers

All replies

 • 2003 alatt az SMTP virtualis szervernel az Advanced gomb alatt lehetett megadni az FQDN-t. Nincs ilyen a 2k7 eseten?

   

  A.

   

  Friday, August 15, 2008 6:51 AM
 • Egy Powershell cmdlet-tel lehet megtenni. Amit Tank válasza: (http://forums.microsoft.com/TechNet/ShowPost.aspx?PostID=3502724&SiteID=17)

  Friday, August 15, 2008 7:49 AM
 • Köszi ez megoldotta, most a levelek fejlécében az első  "Received: from" már a cégnév.hu van a cégnév.local után. Köszönöm még 1x.
  Viszont még mindig nem veszi át mindenki a levelet.(AKi meg átveszi, SPAM-nek jelöli)

   Vélhetőleg azért, mert a fejlécben a Return-Path: után a fioknev@cégnev.local van? Vagy azért, mert a második Received: from után a "helyigépnév by szervernév.cégnév.local(belső cím) with Microsoft SMTP server (TLS)...." van?

  Meg tudjátok mondani, hogy ezt hol küszöböljem ki az exchange-ben?
  Friday, August 15, 2008 10:43 AM
 • Közben kiderült, hogy a felhasználok e-mail-címében ki kell cserélnem a cégnév.local-t cégnév.hu-ra és megy. Az egyik felhasználóét kicseréltem, az ő levelei kimennek!:-) Tehát már csak a többiét kell kicserélnem. Gondolom nem egyenként kell, hanem a policy-ben.

  Ami sikerült is, köszönöm még1x!
  Friday, August 15, 2008 11:18 AM