none
GPO "software install" capability missing

    Question

  • Hi everyone!

    Once I was able to set a software deployment from GPO on a Win 2008 Server Standard SP1, and it worked... and still works... whenever a new machine is attached to the domain, the application is installed correctly.

    But now I can't do it anymore (setting a new one), because the option "Software installation" is missing. Within the policies 'folder' I can see software config, win config and admin templates. Within the software config i should see 'Software installation' but it's empty. Both for machine and user.

    Also under user config->preferences->win config when right-clicking applications, new->application-> there's no more submenus so I can't set it from there neither

    Any ideas?

    Thursday, March 31, 2016 12:37 PM

Answers

  • > But now I can't do it anymore (setting a new one), because the option
    > "Software installation" is missing. Within the policies 'folder' I can
     
    Check if someone enabled http://gpsearch.azurewebsites.net/#1899 and the
    next 3 settings. This would prevent the AppMgmt SnapIn Extension from
    loading, thus the Software Installation node is missing.
     
    > Also under user config->preferences->win config when right-clicking
    > applications, new->application-> there's no more submenus so I can't set
     
    This never worked - it was intended for application developers to
    deliver extension DLLs for this node which would enable the
    administrator to configure a given application. They announced one such
    DLL for MS Office back in 2007, but silently skipped it :)
     
    Thursday, March 31, 2016 3:52 PM

All replies

  • > But now I can't do it anymore (setting a new one), because the option
    > "Software installation" is missing. Within the policies 'folder' I can
     
    Check if someone enabled http://gpsearch.azurewebsites.net/#1899 and the
    next 3 settings. This would prevent the AppMgmt SnapIn Extension from
    loading, thus the Software Installation node is missing.
     
    > Also under user config->preferences->win config when right-clicking
    > applications, new->application-> there's no more submenus so I can't set
     
    This never worked - it was intended for application developers to
    deliver extension DLLs for this node which would enable the
    administrator to configure a given application. They announced one such
    DLL for MS Office back in 2007, but silently skipped it :)
     
    Thursday, March 31, 2016 3:52 PM
  • Hi Patricio,

    Are there any updates?

    Best Regards,

    Jay


    Please remember to mark the replies as answers if they help and un-mark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Monday, April 04, 2016 1:35 AM
    Moderator
  • Thank you!! that was it
    Tuesday, March 20, 2018 5:00 PM