locked
Bitlocker titkosítás, visszafejtési gondok! RRS feed

 • Question

 • Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket hogy van egy külső winchesterem amire sajnos ráraktam a bitlocker t és azóta nem tudom megnyitni, egyfolytában kódokat kér mikor én nem adtam semmiféle kódot(jelszót) neki!
  A saját feloldó mechanizmusa nem működik valamiért (win7-röl beszélünk)S:O:S!!!!

  http://www.postimage.org/image.php?v=TsOKXvS

  Na ezt az ablakot erőlteti állandóan akár melyik irányból próbálom is....

  Kulcs beolvasása flash meghajtóról!!!!!! vagy a másik lehetőség amit felkínál a következő:Helyreállítási kulcs begépelése!!!!!!

  Ami természetesen nincs,de a súgójában megad egy karakter kulcsot de a betűket nem lehet begépelni mert egyszerűen nem engedi csak a számsort!!!!
  Friday, May 14, 2010 8:12 PM

All replies

 • Bitlocker-t nem tudtál rá tenni jelszó megadása nélkül, sőt a helyreállító kulcs létrehozására is felhívja a figyelmet. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy belső lemezként nem bitlocker to go került rá, hanem sima bitlocker és egy usb kulcsra mentetted a feloldáshoz szükséges fájlokat. Ha egyik sem áll rendelkezésre, akkor sajnos nem visszaállítható a tartalma.
  Saturday, May 15, 2010 1:16 PM
 • Szia!

  Köszönöm válaszod de eléggé lehangolónak és kilátástalannak tűnik ez a titkosító rendszer akkor,leírásod alapján!!!!

  Most őszintén mi a fenének ilyen erős titkosító alkalmazás magán felhasználók körében és miért ennyire könnyű rá tenni bármire is,ráadásul amikor rákattintottam döbbentem rá hogy erre nekem nincs is szükségem erre megszakítottam a folyamatot,de ezek szerint már túl későn...

  De nem akarom elfogadni hogy nincs rá megoldás és nem lehet valahogyan ismét hozzá férni fájljaimhoz!!!

  Látom hogy te itt moderátor vagy csak kérdezem hogy nem e tudnál azért utána nézni Microsoft-nál hogy ilyenkor mi is lenne a teendő és a megoldás,nem akarom elhinni hogy csak én jártam így!!!

  És hogy a rengeteg anyag csak így elveszhet kinek a célja ez és mi haszna ebből???? Hmmm érdekes a Nasa-nál nem titkosítanak ennyire!!!!!!!!!!!!!!

  Üdv:Alex!

  Saturday, May 15, 2010 6:46 PM
 • Igazából a jelszó nélkül ez nem lesz feloldható. Viszont amikor titkosítottad a meghajtót biztosan beírtál egy kódot, különben nem is kezdi el a titkosítási műveletet.   Amikor a meghajtót csatlakoztatod, ezt kellene először kérnie, az általad lefényképezett ablak már csak akkor jön, ha az elfelejtett jelszó gombra kattintasz.
  Saturday, May 15, 2010 9:01 PM
 • S általában egy funkciót akkor érdemes élesben használni, ha előtte körbejártad, hogy mi célból van... S nem csak vaktában nekiesni bárminek... Egy páncélszekrény zárját sem úgy próbálod, hogy találomra beállítod a kombinációt (amit nem is jegyzel meg), majd megpróbálod kinyitni :)

  A.

  Sunday, May 16, 2010 2:10 PM
 • Igen mikor elkezdődött a titkosítás akkor beírtam egy jelszót és utána nem sokkal döbbentem rá hogy nekem erre nincs szükségem és megszakítottam a folyamatot!

  De mikor szeretném megnyitni a tárolót akkor már nem jelszót kér amit beírtam hanem kulcsot,felkínál egy alternatívát hogy írjam be de csak a számsort engedi a betű sort már nem!!!!

  http://www.postimage.org/image.php?v=aVTFimS

   

  Monday, May 17, 2010 6:30 AM
 • Ahogy Flowman is írta, ez már a helyreállító kulcsot akarja. Ha nincs meg, akkor sajnos ennek annyi.

  A.

  Monday, May 17, 2010 7:00 AM
 • Köszönöm válaszotokat! :(

  DE NEM TUDOM ELFOGADNI HOGY MI A FENÉNEK MAGÁN FELHASZNÁLÓKNAK EGY ILYEN MÉRVÜ TITKOSÍTÁSI LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTANI ALAPBÓL....

   

  Wednesday, May 19, 2010 7:17 PM
 • Mert a magánfelhasználó is akar titkosítani :) S nem alapból, hiszen a kisebb verziókban nincs is, sőt, két verzióban van csak...

  A.

  Thursday, May 20, 2010 6:52 AM
 • A fent említett széf példa az tetszik,mert azokat is fellehet törni és meg is teszik így vagy úgy!
  Thursday, May 20, 2010 6:15 PM
 • A példánál maradva: egy erősebb széf feltörése többe kerül. Itt is erős titkosításról van szó, fel lehet törni, csak nem lenne olcsó :)

  A.

  Friday, May 21, 2010 5:50 AM
 • Igen,ez mit jelent?Te tudsz valamit ami pénzbe kerülne,nem gond sztem meg lehet beszélni mindent!

  Csak hangosan gondolkozom olyat nem e lehetne csinálni hogy formatálom az egészet utána meg rá küldeni egy adat mentő alkalmazást?! Csak 5let volt?!

  Friday, May 21, 2010 6:21 PM
 • Adatmentő alkalmazás is a titkosított adatot hozná vissza.

  Amikor a fizetősre gondoltam, akkor erre szakosodott cégekre gondoltam. Legvégső esetben MS :)

  A.

  Saturday, May 22, 2010 8:49 AM
 • Akkor hogyan is tovább?!
  Tuesday, May 25, 2010 3:20 PM
 • Nincs tovább. Szerintem azokat az adatokat elvesztetted. Pont.

  A.

  Tuesday, May 25, 2010 5:22 PM
 • Sziasztok!

  Tegnap nekiálltam a gépemben lévő egyik merevlemez bitlocker titkosításának, ami kemény 10 óra alatt be is fejeződött . A lemez csak adatokat tartalmaz, tehát az oprendszer nem ezen van. Valahol azt olvastam, ha újra van téve a win, akkor telepítés előtt le kell venni a titkosítást a lemezről, különben búcsút inthetünk az adatoknak. Ezt a dolgot én nem teljesen értem, mert mi van akkor, ha átteszem ezt a merevlemezt egy másik gépbe. Ott is kérnie kell egy jelszót szerintem.

   

  Kérném, hogy egy hozzáértő világosítson fel a dologgal kapcsolatban!

   

   

  Thursday, July 8, 2010 6:29 AM
 • Nos a következő a helyzet. A Bitlocker a gépben lévő TPM chip -et használja a titkosításhoz. Ha egy másik gépbe átrakod a winyót, ott nyilván másik TPM chip lesz bent. Ezért az adatokhoz NEM fogsz hozzáférni.

  Viszont, a recovery kulcs segítségével lehetséges az aadtok leolvasása és kimásolása vagy akár a vinyó újra titkosítása a másik gépben. 

  Tehát a recovery kulcs mindenképp kell hozzá.

   


  Kisjaj (MCSA,MCITP,MCP)
  Thursday, July 8, 2010 9:44 AM
 • Köszönöm a választ!

   

  Az én alaplapomon nincsen TPM chip. Ezért azt a lemezt nem is tudtam titkosítani, amin a win található, csupán a gépben lévő másik merevlemez lett ellátva bitlocker titkosítással. Ebben az esetben is recovery kulcsot fog kérni, vagy elég csupán a jelszó a rendszer újratelepítése, esetleg a merevlemez másik gépbe való helyezés esetén?

  Thursday, July 8, 2010 12:50 PM