none
DPM 2012 with Sharepoint 2010 and SQL 2012 RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I am trying to backup my Sharepoint 2010 (on SQL 2012) using DPM 2012.

    When I create a protection group and browse to my WFE I can see the Sharepoint Configuration database. I check that and wait for the creation.

    After I have a backup done, I go to recovery and click on the WFE there, I click on Sharepoint configuration database and right after it disappear and I can't see my WFE on the recovery tab anymore.

    Here is what I have on the WssCmdletsWrapperCurr :

    0DB8 10B8 06/26 18:44:04.368 31 wsscmdletswrapperfactory.cpp(240) ACTIVITY Principal name HOST/7al9a.coganltd.priv@coganltd.priv
    0DB8 06A8 06/26 18:44:04.446 03 sharepointutils.cpp(72) NORMAL Found WSS 4 installation
    0DB8 06A8 06/26 18:44:04.758 31 WssSqlAliasHelper.cs(442) NORMAL SqlAliasResolutionDisabled = False
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.555 31 WssSqlAliasHelper.cs(319) NORMAL connecting to [wmiNamespace root\Microsoft\SqlServer\ComputerManagement]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.649 31 WssSqlAliasHelper.cs(344) NORMAL WMI namespace not found
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.649 31 WssSqlAliasHelper.cs(319) NORMAL connecting to [wmiNamespace root\Microsoft\SqlServer\ComputerManagement10]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.649 31 WssSqlAliasHelper.cs(344) NORMAL WMI namespace not found
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.649 31 WssSqlAliasHelper.cs(495) NORMAL count of the list of all aliases: 0
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.649 31 WssSqlAliasHelper.cs(179) NORMAL Unable to get the server name for the [SqlAlias: VM-SQWILA3]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.665 31 WssSqlAliasHelper.cs(375) NORMAL Getting SPDatabase for [databaseName: SharePoint_Config_2012], [instanceName: VM-SQWILA3]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.665 31 WssSqlAliasHelper.cs(406) NORMAL Found corresponding SPDatabase object
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.696 31 WssDatabaseHelper.cs(255) NORMAL Getting the logical path for [fullInstanceName VM-SQWILA3],[SpDatabase.Name SharePoint_Config_2012]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.696 31 WssDatabaseHelper.cs(308) NORMAL Database does not exist or is not mirrored
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.696 31 WssDatabaseHelper.cs(272) NORMAL returning [sqlLogicalPath VM-SQWILA3]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.712 31 WssSqlAliasHelper.cs(179) NORMAL Unable to get the server name for the [SqlAlias: VM-SQWILA3]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.712 31 WssSqlAliasHelper.cs(375) NORMAL Getting SPDatabase for [databaseName: WSS_Content_6ddbe91ffda94af3abfeb2db2d3aedc3], [instanceName: VM-SQWILA3]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.727 31 WssSqlAliasHelper.cs(406) NORMAL Found corresponding SPDatabase object
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.759 31 WssDatabaseHelper.cs(255) NORMAL Getting the logical path for [fullInstanceName VM-SQWILA3],[SpDatabase.Name WSS_Content_6ddbe91ffda94af3abfeb2db2d3aedc3]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.759 31 WssDatabaseHelper.cs(308) NORMAL Database does not exist or is not mirrored
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.759 31 WssDatabaseHelper.cs(272) NORMAL returning [sqlLogicalPath VM-SQWILA3]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.759 31 WssSqlAliasHelper.cs(179) NORMAL Unable to get the server name for the [SqlAlias: VM-SQWILA3]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.759 31 WssSqlAliasHelper.cs(375) NORMAL Getting SPDatabase for [databaseName: SharePoint_AdminContent_3600a2a0-0f96-401a-a89a-4316ed2c5ffa], [instanceName: VM-SQWILA3]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.759 31 WssSqlAliasHelper.cs(406) NORMAL Found corresponding SPDatabase object
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.774 31 WssDatabaseHelper.cs(255) NORMAL Getting the logical path for [fullInstanceName VM-SQWILA3],[SpDatabase.Name SharePoint_AdminContent_3600a2a0-0f96-401a-a89a-4316ed2c5ffa]
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.774 31 WssDatabaseHelper.cs(308) NORMAL Database does not exist or is not mirrored
    0DB8 06A8 06/26 18:44:06.774 31 WssDatabaseHelper.cs(272) NORMAL returning [sqlLogicalPath VM-SQWILA3]

    Any idea or help is more than welcome.


    -Mehdi

    Tuesday, June 26, 2012 6:51 PM

Answers

  • I did upgrade sharepoint server to windows 2012, and it started working. weird...


    -Mehdi

    • Marked as answer by MehdiS Sunday, October 14, 2012 4:20 PM
    Sunday, October 14, 2012 4:20 PM

All replies

  • I am not sure on this but when you setting up the Protection Group it does prompt for a Account that has permission to the SQL DB right ? if so have you put in the correct details ? Or did your password Change after you created the Protection Group ? have you tried using another account to setup the Protection Group? Have you got enough rights on the Machine or SQL ? Have you tried logging on to the machine with the username and password you used to setup the Protection Group and see of it still happens ?

    i know its a lot of questions :) but this is just a weird error

     

    Wednesday, June 27, 2012 7:16 AM
  • I did upgrade sharepoint server to windows 2012, and it started working. weird...


    -Mehdi

    • Marked as answer by MehdiS Sunday, October 14, 2012 4:20 PM
    Sunday, October 14, 2012 4:20 PM