locked
MS CRM 4 requests a login when navigating between CRM pages when using Win XP SP3 with IE 8 but does not request a log in when navigating between the same pages when using Win XP SP3 with IE 7 RRS feed

  • Question

  • When navigating in MS CRM 4 from a Win XP SP3 / IE8 web browser, the 'Recruitment \ Applications \ Application Information' shows a login requester box (requesting login credentials to the CRM web server) in order to access the page; when the same page is navigated to from a Win 7 \ IE8 machine the login requester box does not appear and the page opens normally. Why is the behaviour different between Win XP SP3 and Win 7 with the same browser and same browser settings (receiving the same settings through MS GPO)?

    The Login requester box did not appear while using Win XP SP3 with IE7 browser, the behaviour changed as soonn as the browser was upgraded to IE8.

    The version numbers are as follows:

    Win XP SP3 IE8 - 8.0.6001.18702

    Win 7 IE8 - 8.0.7600.16385

    MS CRM 4 - 4.0.7333.7321

    We would like, if possible, both operating ystems to behave in the same way (NOT to request login credentials)

    We have tried: a) resetting the browser settings to default, the same login requester box appears; b) ensuring that no MS GPO's are affecting the IE browser settings and then resetting the browser back to default, again we get the login box requesting user name and password for the CRM web server. c) Using Windows 7 and IE8 and the login requester box does not appear when navigating between CRM web pages - this is the behaviour we would like to see happen with XP SP3 and IE8 but cannot achieve it.  d) Ensuring that user name / password information is not stored on the computer by Credential Manager. e) re-imaging the computer with Win XP SP3 and IE7 instead of IE 8 - this is the only way we can get Win XP SP3 to navigate between CRM web pages WITHOUT requesting user name / password credentials to the CRM web server; we would like to see the same results using IE 8 though.



    If you're not living on the edge you're taking up too much room
    Friday, March 25, 2011 10:01 AM

All replies

  • Hi Vegan,

    Thanks for the suggestion but the CRM server and clients have been updated to Update Rollup 15.


    If you're not living on the edge you're taking up too much room
    Monday, March 28, 2011 8:21 AM
  • Hi Dave,

    I know this post is nearly a year old, but I am wondering if you ever got to the bottom of this?

    I ask as we have a similar problem ... XP SP3 with IE8 shows a logon prompt and after authenticating, you get 'Page cannot be displayed' message. On Windows 7 also running IE8, logon and then get Dynamics page as you would expect.

    Both XP and Win 7 are on the same network going through the same proxy/firewall. Dynamics on a different network.

    Cheers.

    Jason

    Thursday, February 16, 2012 12:00 PM