none
Build & Capture TS (MDT) - Capture fails at PrepareOS (sysprep) with "Boot Image package not found" RRS feed

  • Question

  • Hi all,

    I'm searching for a while on this one now... I'm unable to perform a "ZeroTouch" Build & Capture of my reference machine to get a master image, with Capture Media it seems to be working, but this is a manual step...

    While running a W7SP1 Build & Capture task sequence, the "Capture the reference machine" group fails at "PrepareOS". The step before "PrepareOS",  "Prepare ConfigMgr Client" runs without any issues.

    The only error I can find, shows up in the report "OSD - history of a TS":

    ... 0005 that is either already released or we have not connected to it.
    BootImage::ResolveImageSource( pszPackageId, sImagePackageSourcePath, sImageSourcePath), HRESULT=80070002 (e:\qfe\nts\sms\framework\tscore\bootimage.cpp,732)
    TS::Boot::BootImage::StageBootImage(sPkgID), HRESULT=80070002 (e:\nts_sccm_release\sms\client\osdeployment\prepareos\prepareos.cpp,917)
    PreStageWINPE(m_bDebug), HRESULT=80070002 (e:\nts_sccm_release\sms\client\osdeployment\prepareos\prepareos.cpp,1363)
    pCmd->Sysprep(bActivate, bMsd), HRESULT=80070002 (e:\nts_sccm_release\sms\client\osdeployment\prepareos\main.cpp,270)
    De-Initialization successful
    Exiting with error code 2
    sending with winhttp failed; 80072ee2
    SendResourceRequest() failed. 80072ee2
    Download() failed. 80072ee2.
    Boot Image package not found. 
    he system cannot find the file specified. (Error: 80070002; Source: Windows)
    Failed to pre-stage WINPE image, hr=0x80070002
    Unable to sysprep the machine, hr=80070002
    Sysprep'ing the machine failed, hr=80070002


    I've searched the smsts.log file hundreds of times for errors, nothing there... 

    Can anyone give me a clue or just something...? I really don't know what my next step, to make this work, could be...

    Thanks!

    Wednesday, May 7, 2014 9:51 AM

Answers

  • The error Torsten pointed out gave me some clue... After much digging around on the web, I've stumbled upon this article which led me into adding the following TS-variables:

    • SMSTSDownloadRetryCount: 5
    • SMSTSDownloadRetryDelay: 15

    It seems to be working now on all types of hardware...

    Case closed, thank you for the assistance! 

    Let's hope this article can save someone a couple of days... :)

    Wesley

    Tuesday, May 13, 2014 1:19 PM

All replies