locked
new Exchange 2010 mailboxes not receiving external mail RRS feed

  • Question

  • hi, i am new to Exc2010 - i have created some mailboxes which cannot receive external mail. you can email internally, however. this is NOT widespread across my mail server; so not sure where I have gone wrong. I used the EMC tool instead of powershell. I have also deleted and recreated the accounts and mailboxes. this is the error i receive; (I took out my from and to field address below as it had my private mail)

     

    can someone help me with this please?

    Sorry, we were unable to deliver your message to the following address.

    <slcipad1@slc.qld.edu.au>:
    Remote host said: 550 5.4.1 slcipad1@slc.qld.edu.au: Recipient address rejected: Access Denied [RCPT_TO]

    --- Below this line is a copy of the message.

    Received: from [98.138.90.56] by nm40.bullet.mail.ne1.yahoo.com with NNFMP; 25 Oct 2011 00:27:14 -0000
    Received: from [98.138.87.6] by tm9.bullet.mail.ne1.yahoo.com with NNFMP; 25 Oct 2011 00:27:14 -0000
    Received: from [127.0.0.1] by omp1006.mail.ne1.yahoo.com with NNFMP; 25 Oct 2011 00:27:14 -0000
    X-Yahoo-Newman-Property: ymail-3
    X-Yahoo-Newman-Id: 634094.71320.bm@omp1006.mail.ne1.yahoo.com
    Received: (qmail 83047 invoked by uid 60001); 25 Oct 2011 00:27:13 -0000
    DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=yahoo.com.au; s=s1024; t=1319502433; bh=zS6Ib3Xy+eCmOoi8NM4D9mWz2GPrBVUCRFjX0oZEMcc=; h=X-YMail-OSG:Received:X-Mailer:Message-ID:Date:From:Reply-To:Subject:To:MIME-Version:Content-Type; b=fJxRmZAvKNBkJ0ygSQ1AcoofPjvT38WMe2eNszahsG4l9UZonIdqBcPuG5KWnA58ecj9ZFWCjRT6T22GE6DJtbu6ZWfPRQ1LB8iC/8Q/M81x80j3UH3qjpgLRHovnCat1fVWASlgVQHPGC5fIMD3Eg99xkZwFMiz3rNbjoa9zBI=
    DomainKey-Signature:a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
      s=s1024; d=yahoo.com.au;
      h=X-YMail-OSG:Received:X-Mailer:Message-ID:Date:From:Reply-To:Subject:To:MIME-Version:Content-Type;
      b=hSg7fmEwyqnE4+6iNauKPLS7G8AAZsV+vRLV7BfsyY5pLoXx+vGD8M2KKZJS5v0A9TJkNq7BAKRwNzIleeWXgKbfZrYbjIpdmdWObmnoyK2skIZF9hmPWUQZN1XzT86+uHIhvQO3HEwOHiLCoVNfK+0IzncTElAlxd/H0qzQtic=;
    X-YMail-OSG: y6xyKo0VM1lTG23agW_gpnUGaiOfAS15fPCriGg4EV8yCQD
    uNB_jpRgKZA87kejzK_XIZ3ZK1jku7NMRY_DJnDCPGlPHnqY53Fsrbj_1kkX
    YOGQHFHQzwPZCPLRoJ8UTPj3p0A4mM2noQX5JR5FKgX8VLkVlWvPXrgKmFzy
    uGzXrCbTpj83Th_KYSXbHGabnADVBmGsSzpIAAgTW8ebbdmLugL9Pl5VWyXD
    zZX0xKTA6S0uq.69DA0anDHt3U7MumUdnjlI2vvL7MKsjcATe5I4DVgB7sd0
    W_1vUAgE6gVfi9J9DSO38nthl4V.Q5ZQAaMtnSBFjzRxBc6isSzJU.8CGIGF
    LcROAIgwoFYaatSGWMeCVLQBU5CjGg3JCIo8zMiykwRZEJxhe5OE_2.68zQw
    RYo4EyeLvjl2Bb9yl5qZInmg54Cj_nseziqLtCjGpjM0Kb6C.0W6jmg5Y2qx
    heT2jbA--
    Received: from [203.100.1.114] by web113516.mail.gq1.yahoo.com via HTTP; Mon, 24 Oct 2011 17:27:13 PDT
    X-Mailer: YahooMailWebService/0.8.114.317681
    Message-ID: <1319502433.82956.YahooMailNeo@web113516.mail.gq1.yahoo.com>
    Date: Mon, 24 Oct 2011 17:27:13 -0700 (PDT)
    From: Reply-To: Subject: testing
    To: "slcipad1@slc.qld.edu.au" <slcipad1@slc.qld.edu.au>
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/alternative; boundary="-1840540646-432617641-1319502433=:82956"

     

    Tuesday, October 25, 2011 12:40 AM

Answers

  • You have to liaise with Microsoft (BPOS) since your inbound email is hosted by Microsoft
    • Edited by shuen100 Tuesday, October 25, 2011 5:36 AM
    • Marked as answer by Xiu Zhang Wednesday, October 26, 2011 8:06 AM
    Tuesday, October 25, 2011 5:36 AM
  • You have to liaise with Microsoft (BPOS) since your inbound email is hosted by Microsoft


    You can post the isseu in Microsoft Online forum to get relevant help.

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/onlineservicesexchange/threads


    If it is not a Microsoft Online Exchange environment, then please try to describle the topology here,like how many Exchange Servers, send connectors that you have created, firewall, firewall rules.

    Xiu

    • Edited by Xiu Zhang Wednesday, October 26, 2011 8:12 AM
    • Marked as answer by Xiu Zhang Friday, October 28, 2011 2:15 AM
    Wednesday, October 26, 2011 8:08 AM

All replies

  • Hosted by Microsoft

    Pref Hostname IP Address TTL    
    0 mail.messaging.microsoft.com 216.32.181.178 6 min

    Gives some buffer time to let EdgeSync synchronization 
    kicks start for new created mailbox enabled user.
    • Edited by shuen100 Tuesday, October 25, 2011 1:18 AM
    Tuesday, October 25, 2011 12:57 AM
  • Hi Shuen,

     

    How much longer does ti normally take than server replication time? bear in mind i left this overnight the first time anyway.....

    thanks

    Tuesday, October 25, 2011 3:38 AM
  • You have to liaise with Microsoft (BPOS) since your inbound email is hosted by Microsoft
    • Edited by shuen100 Tuesday, October 25, 2011 5:36 AM
    • Marked as answer by Xiu Zhang Wednesday, October 26, 2011 8:06 AM
    Tuesday, October 25, 2011 5:36 AM
  • Did you change the MX Records, where do they point to- confirm me the IPs below

     

    "

    slc.qld.edu.au  MX preference = 10, mail exchanger = mail2.slc.qld.edu.au
    slc.qld.edu.au  MX preference = 15, mail exchanger = mail3.slc.qld.edu.au
    slc.qld.edu.au  MX preference = 0, mail exchanger = mail.messaging.microsoft.com

    slc.qld.edu.au  MX preference = 5, mail exchanger = mail.slc.qld.edu.au

    mail2.slc.qld.edu.au    internet address = 202.153.68.218
    mail3.slc.qld.edu.au    internet address = 202.153.69.132
    mail.slc.qld.edu.au     internet address = 203.100.1.115

    "

    Do you have Edge Server deployed?


    Where Technology Meets Talent
    Tuesday, October 25, 2011 8:31 PM
  • hi viministrator,

    yes i changed the MX records, thanks.....

    at this environment Fortinet products are used - fortigate and fortimail for firewall and mail etc protection. i am currently trying to see what could have happened with this as well.

     

    sorry; new to the whole environment!!

    Wednesday, October 26, 2011 1:08 AM
  • You have to liaise with Microsoft (BPOS) since your inbound email is hosted by Microsoft


    You can post the isseu in Microsoft Online forum to get relevant help.

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/onlineservicesexchange/threads


    If it is not a Microsoft Online Exchange environment, then please try to describle the topology here,like how many Exchange Servers, send connectors that you have created, firewall, firewall rules.

    Xiu

    • Edited by Xiu Zhang Wednesday, October 26, 2011 8:12 AM
    • Marked as answer by Xiu Zhang Friday, October 28, 2011 2:15 AM
    Wednesday, October 26, 2011 8:08 AM
  • thanks for that. on it still... have 1 Exchange server. found out that we are using an external DNS host! going to see if anything has gone wrong with MX records with them. thanks for all help :)
    Thursday, October 27, 2011 3:53 AM