locked
SP2-vel óvatosan RRS feed

 • General discussion

 • Sziasztok.

  Nem tudom mennyire gyakori, (gugli szerint nem nagyon, vagy még túl friss) de én belefutottam egy "the driver is mismanaging PTEs" BSOD-ba install után. Last known nem segit rajta, vkártya driver frissités (nvidia) safe mode-ban szintén nem. Uninstalláltam pár 3rd party programot, az se segitett, csak az sp2 uninstall.

  Egyébként éppen a bejelentkező képernyőre váltásnál hal meg, memory dump-ot nem csinál, igy esélytelennek tűnik, hogy megtudjam melyik driverrel (vagy akármivel) van baja.

  üdv
  L.

  Friday, March 16, 2007 11:26 PM

All replies

 • Hali,

  Próbáltad safe mode-ban indítani a gépet?

  Egyébként csak kíváncsiságból. Hogyn kerül a szerverre nvidia video driver?

  üdv,

  Zoli

  Saturday, March 17, 2007 4:50 AM
 • safe mode megvolt, csak ott tudtam leszedni az sp2-t, máshogy el sem indult.

  nvidia driver meg úgy került rá, hogy nvidia kártya van benne :)
  de, nem láttam a release notes-ban, hogy ne lennének az nvidia kártyák támogatva.

  Saturday, March 17, 2007 8:03 AM
 • megoldast nem tudok, de sztem a Zoli arra gondolt, hogy nem szoktuk a gyartospecifikus hetente valtozo vga drivereket feltenni, pont azert mert tobbnyire instabilak, mert a 0,1 %-os teljesitmeny novekedesre vannak kihegyezve a gamereknek. Viszont a MS sajat, stabil drivere szinte mindig eleg a szerveren, extrakra meg ugy sincs szukseg...
  Sunday, March 18, 2007 9:12 PM
 • Ja értem. De nem is a teljesitmény növekedés miatt próbálkoztam a frissitésével, hanem mert a gugli ilyen találatokat dobott ki a problémára, ahol vkártya driver cserét javasolnak. (mind ati, mind nvidia esetén)
  Monday, March 19, 2007 8:03 AM
 • Hali,

  Meg arra gondoltam, hogy nem tipikus, hogy szervernek tervezett vasban nvidia kártya legyen. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a szerver hcl-en rajta van (nem néztem meg, csak natív spekuláció).

  üdv,

  Zoli

  Monday, March 19, 2007 9:23 AM
 • Szia.

  Megnéztem, pontosan 145 féle teljesen consumer nvidia kártya szerepel a w2k3 hcl-jében, persze az is ami benne van. Amúgy ez nem egy mission-critical szerver, egy egyszerű, kézzel összerakott pc amit teszt szervernek használok, ilyenből szerintem milliónyi fut szerte a világban. Amúgy 1 éve megy hibátlanul, szóval nem értem ezt az sp2 mizériát. Meg azt se, hogy ne tudjon egy dump-ot késziteni bsod-nál, annyira azért nem lehetnek halottak a driverei, ha eddig hibátlanul ment.

  na mindegy, egyelőre igy marad sp1-el

  Monday, March 19, 2007 10:31 AM
 • A thread kedvéért átnéztem a google 93 találatát a "the driver is mismanaging PTEs" kérdésre. Video kártyák esetében mindig nvidia drivereknél fordult elő e gond. Ugyanakkor nem volt ilyen BSOD a szűz telepítéseknél, vagy az nvidia komplett uninstall és w2k3 driver telepítésénél. Úgyhogy a külön felrakott nvidia drivert és egyéb sw-t távolítsd el teljesen (pl. drivercleaner pro <http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/Driver-Cleaner-Professional.shtml>, ha másként nem megy) és hagyd a w2k3-at, tegyen fel, amit akar. Mindenféle úri huncutság nélkül.
  Monday, March 19, 2007 11:28 AM
 • köszi, ki fogom próbálni, de azt hiszem már csak hétvégén.
  Monday, March 19, 2007 11:57 AM