none
Transaction replication setup 2018 R2 to 2016 sp1 Error number: 7202

    Question

  • Hi I configured Transactional replication from 2008 R2 to SQL Server 2016 R1.  Replication monitor having errors with subscribers .  Any one can help out. Many thanks

    Could not find server 'SQLVS6' in sys.servers. Verify that the correct server name was specified. If necessary, execute the stored procedure


    Error messages:

    <dir>

    </dir>
    <dir>

    Could not find server 'SQLVS6' in sys.servers. Verify that the correct server name was specified. If necessary, execute the stored procedure sp_addlinkedserver to add the server to sys.servers. (Source: MSSQLServer, Error number: 7202)

    Get help: http://help/7202

    Could not find server 'SQLVS6' in sys.servers. Verify that the correct server name was specified. If necessary, execute the stored procedure sp_addlinkedserver to add the server to sys.servers. (Source: MSSQLServer, Error number: 7202)

    Get help: http://help/7202

    </dir>


    • Edited by ashwan Tuesday, May 15, 2018 5:35 AM
    Tuesday, May 15, 2018 4:31 AM

All replies

  • Hi I removed SP from article. now replication  monitor windows is looks no error. but any of the tables nothing data. Initially on Subsripber site created a black DB. then while create subscriber, I assigned. Now all tables stretures are created. But no data on it.  Any idea

     

    Tuesday, May 15, 2018 5:31 AM
  • Hi ashwan,

    Perhaps your snapshot agent is not completing successfully, please stop your log reader agent, then re-run the snapshot. Then run your query to ensure that you get the correct results.

    Check what happens.

    Regards,

    Pirlo Zhang


    MSDN Community Support
    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    Tuesday, May 15, 2018 9:45 AM
  • Are you filtering on any criteria? Is there anything in the filter rows section?
    Tuesday, May 15, 2018 1:23 PM
    Moderator
  • Hi Moderator, Pirlo

    Thanks for the reply. Well no filters included. and snap shot is done as image.  on subscriber site Distribution clean up: distribution all looking good. 

    But no date. Could you please confirm this please. 

    Before configure subscriber ,I just create a black DB same name as production. Now tables structures and  Sp  are available. But no data not sure what.  I am not sure drop Subscriber and reconfigure it again in proper procedure . When delete, subscribers will delete Agent jobs as well?

    thanks 

     

    • Edited by ashwan Wednesday, May 16, 2018 11:55 AM
    Wednesday, May 16, 2018 5:54 AM
  • Can you check if SQLV6 linked server exists on Publisher and Distributor? Maybe someone or something dropped that linked server?

    When you creating subscription there are linked servers created on Publisher to your distributor and subscriber. as far I see from your error snapshot start being delivered (it says .sch file has been applied) and meanwhile you lost linked server to the subscriber.

    I would try to recreate your subscription, check if linked servers to your subscribers been created and then run snapshot. 

    Thursday, May 17, 2018 8:51 AM
  • Hi

    Than k you for the update.

    SQLV6  related to SP. I remove it from article. But still not showing data.

     What is the safely remove subscriber.  Just right click on subscriber does not allow to delete it.

    Thanks


    • Edited by ashwan Monday, May 21, 2018 2:00 AM
    Monday, May 21, 2018 1:59 AM
  • Hi ashwan,

    What's the full error message did you get?

    See: Delete a Push Subscription

    Regards,

    Pirlo Zhang 


    MSDN Community Support
    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    Monday, May 21, 2018 2:13 AM
  • as Pirlo replied. What is the error. If you deleting from GUI there is a checkbox if you want to delete subscription records on subscriber. If you leave it checked it will try to connect to subscriber. Considering that your initial error was due to connectivity it may be the same reason here.
    Wednesday, May 23, 2018 3:16 PM