none
Exchange Managment Console Crashing

    Question

  • Exchange server 2010 SP3, server 2008 R2. Exchange Management Console crashing under Organization Configuration/mailbox.

    This is the only that that is crashing, currently attempting to run Microsoft Exchange Best Practices Analyzer.  I am unable to find any events in the event log that has anything to do with the snap ins. 

    The error is "Microsoft Management Console has stopped working.  A problem caused the program to stop working correctly. Please close the program.

    I appreciate any ideas on where to start looking.

    Regards,

    Jamie

    Friday, April 21, 2017 5:21 PM

Answers

  • Hi,

    Please check the event log to see if any related events, if exist, please post out in detail.

    It's also recommended to check the IIS log to see if any errors.

    Please refer to the following blog:

    https://blogs.technet.microsoft.com/exchange/2010/02/04/troubleshooting-exchange-2010-management-tools-startup-issues/ 

    Hope it helps.


    Regards,

    Jason Chao


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Wednesday, April 26, 2017 6:30 AM
    Moderator

All replies

  • Hi

    What Rollup are you on?

    If you run the admin tools from another server does the same happen?

    Have you tried a simple reboot to see if that resolves it? perhaps updates have applied causing the crash.

    Friday, April 21, 2017 5:30 PM
    Owner
  • All recent updates have been uninstalled.  Tried typing mmc.exe and adding the exchange snap in it fails as well.
    Friday, April 21, 2017 5:31 PM
  • Is that including dotnet updates? Did this start happening as soon as the updates were uninstalled?
    Friday, April 21, 2017 5:37 PM
    Owner
  • Hi,

    Please check the event log to see if any related events, if exist, please post out in detail.

    It's also recommended to check the IIS log to see if any errors.

    Please refer to the following blog:

    https://blogs.technet.microsoft.com/exchange/2010/02/04/troubleshooting-exchange-2010-management-tools-startup-issues/ 

    Hope it helps.


    Regards,

    Jason Chao


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Wednesday, April 26, 2017 6:30 AM
    Moderator