locked
Access Denied error when tyring to access a site RRS feed

  • Question

  • I am receiving Access Denied error whenever I am trying to Access a Site which I was able to do earlier. I am also the Primary Site Collection Administrator of the same. Have also tried with other ID's but same result.

    Is this problem due to any modification done on Active Directory or Content Database??

    Thanks in Advance
    • Changed type Mike Walsh FIN Thursday, March 11, 2010 5:30 AM always use the question type so people get credit for their replies to you
    Thursday, March 11, 2010 4:54 AM

Answers

  • If you are trying to access the site from the same where sharepoint is installed then it may be an know issue. Have you tried it from another box?

    If you need to access the site in same server then here is a link which has information which can fix your problem http://www.harbar.net/archive/2009/07/02/disableloopbackcheck-amp-sharepoint-what-every-admin-and-developer-should-know.aspx



    Sameer Dhoot
    My Blog : http://sharemypoint.in/
    Friday, March 12, 2010 5:34 AM

All replies

  • Have you tried to access the same site directly from your Server?

    Digging into Event Logs and SharePoint Logs can give you further pointers for your problem.

    Thanks,
    Kamlesh

    Website: http://ceekam.com/blog
    Thursday, March 11, 2010 5:10 AM
  • How can I access the same site directly from the server ??
    Thursday, March 11, 2010 6:33 AM
  • could you enable webconfig\logs to see the actual error

    acess denied may come due to various reason including runtime errors
    Manish Sati
    Thursday, March 11, 2010 6:44 AM
  • Using the Internet Explorer on SharePoint Server PC, you can try accessing the site.

    By the way, is this problem happening from a Client PC or on the Server PC?  Have you checked with others, if they are able to login to the site without any problems?

    Thanks,
    Kamlesh


    Website: http://ceekam.com/blog
    Thursday, March 11, 2010 6:49 AM
  • The error is "UnAuthorised Access:401". What could be the reason for this error?
    Thursday, March 11, 2010 9:17 AM
  • Are other users able to login to the site with different User ID's?

    Regards,
    Kamlesh

    Blog | Twitter 
    Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    Thursday, March 11, 2010 9:22 AM
  • No, the other Users are also facing the same issue.
    Thursday, March 11, 2010 9:25 AM
  • have you deployed any custom webpart on your default.aspx, which needs some specific permission to execute? plz try to access another page (except default.aspx) of your site ,e.g. any layout page (/_layouts/viewlsts.aspx ;  /_layouts/settings.aspx)

     



    Thanks
    Ganesh Jat [My Blog | LinkedIn | Twitter ]
    Thursday, March 11, 2010 9:33 AM
  • The following article discusses similar problem as yours.  Please check if it helps:

    http://sharepoint.microsoft.com/blogs/fromthefield/Lists/Posts/ViewPost.aspx?ID=54


    Thanks & Regards,
    Kamlesh | Blog | Twitter 
    Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    Thursday, March 11, 2010 9:36 AM
  • No I haven't and I was not able to access other pages as well.

    Things were working fine 2 days before, all of a sudden this happened. I guess it has to do something with Database or Active directory. Any idea?
    Thursday, March 11, 2010 9:39 AM
  • Did you get in touch with your DBA or Active Directory administrator to check if he/she performed any changes to the environment?

    I am assuming that you are using Windows Active Directory authentication in your environment.

    Is this related to WSS or MOSS?


    Thanks & Regards,
    Kamlesh | Blog | Twitter 
    Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    Thursday, March 11, 2010 10:21 AM
  • I am using MOSS...

    Please advice with a solution to this issue.
    Thursday, March 11, 2010 12:51 PM
  • Hello,

    The fact you are recieving a 401 error, rather then a SharePoint error suggests that its an IIS issue (which could be hiding other issues too).

    Can you check the directory settings for your IIS virtual server?

    If you right click within IIS and browse the web site, does it work fine?

    Is the issue occuring for just one server within your farm, or multiple?

    Regards
    Aaron
    Thursday, March 11, 2010 2:41 PM
  • No I am not able to browse the web site from the IIS, it shows ACCESS DENIED error.

    Any other work around ?

    Friday, March 12, 2010 4:54 AM
  • This seems to be IIS issue.  I recollect such wierd situation happened when someone renamed the COMPUTERNAME in one of the environment I worked long back.

    Can you provide details in your Directory Security tab of your IIS Website.  If possible, post the screenshots of the same.


    Thanks & Regards,
    Kamlesh | Blog | Twitter 
    Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    Friday, March 12, 2010 5:10 AM
  • If you are trying to access the site from the same where sharepoint is installed then it may be an know issue. Have you tried it from another box?

    If you need to access the site in same server then here is a link which has information which can fix your problem http://www.harbar.net/archive/2009/07/02/disableloopbackcheck-amp-sharepoint-what-every-admin-and-developer-should-know.aspx



    Sameer Dhoot
    My Blog : http://sharemypoint.in/
    Friday, March 12, 2010 5:34 AM
  • Hi,

    Have you changed the IIS virtual web site 'directory security' settings?

    Regards

    Aaron
    Aaron
    Thursday, March 18, 2010 4:55 PM