locked
Saving/Opening PDF problem from WSS 3.0 RRS feed

  • Question

  • Having an issue with PDF files when we try to Save or Open them using the Send To/Download a Copy menu option from a document library. 
    If we try to Save the PDF, it will show that 0 bytes were downloaded and if you try to open the saved file you receive an Adobe message that Adobe Reader cannot open the file... 
    If we try to Open the PDF (instead of Saving), we receive the same Adobe message.

    We have 2 other SharePoint farms (MOSS 2007 and WSS 3.0) that are working fine.  It appears that this is affecting all PDF files on this 1 farm.  It is not affecting any other file types that I've tested. We are able to open a PDF by just clicking it and can save it fine by right clicking and selecting "Save Target As".  However, we have many users that use the Download a Copy method to save their files (and it's kind of hard to tell them not to use a menu item for certain file types).

    We are running WSS 3.0 on 2003 servers and 2005 SQL.

    Thursday, August 25, 2011 5:49 PM

Answers

  • Follow up:

    In troubleshooting  this, we have extended this web application and the problem does not exist here (so the problem appears to be with our original web application).  We tried using new web.config and using different app pool but problem still exists (not sure exact problem).  We will be moving to MOSS soon and at that time we will move to new web application. 

    • Marked as answer by Chido2 Monday, September 12, 2011 5:13 PM
    Monday, September 12, 2011 5:13 PM

All replies

  • Hi,

    Have you tried uninstalling and reinstalling Adobe reader? Which version you have currently.

    If the above does not work try upgrading your version.

     


    Thanks, Rahul Rashu
    Thursday, August 25, 2011 9:37 PM
  • The issue seems to be on your machine. However, to verify that settings are fine for this farm check following things

    • Check if PDF is not under blocked types
    • Check if proper PDF iFilter is installed
    • Check the search crawl logs to see if PDF files are getting crawled or not?

     


    Thanks & Regards, Soumyadev | Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    Thursday, August 25, 2011 11:34 PM
  • Hi,

    We are running Adobe Reader version 9.0, it is not just affecting my computer but all on the domain.  It is working fine on our other SharePoint farms from the same computers (so it doesn't appear to be a problem with Adobe Reader).  This farm is patched the same as another farm that is working correctly.

    Tuesday, August 30, 2011 2:34 PM
  • Hi,

    The IFilter is the same as our other SharePoint Farm that is not having the issue.  PDF's are not being blocked and they are being crawled correctly.  It doesn't appear to be a problem with Adobe Reader since it is working with our other Farm.

    Tuesday, August 30, 2011 2:38 PM
  • Hi,

    Try adding the site into the trusted zone.

    Also try using the same through other browsers like Opera etc.


    Thanks, Rahul Rashu
    Tuesday, August 30, 2011 2:44 PM
  • Hi,

    The site has already been added to the trusted zone.  I'm in a restricted environment so I can't run from another browser (stuck with IE 7).  But since it is working with our other SharePoint farm it appears the browser is fine.

    Tuesday, August 30, 2011 3:43 PM
  • Follow up:

    In troubleshooting  this, we have extended this web application and the problem does not exist here (so the problem appears to be with our original web application).  We tried using new web.config and using different app pool but problem still exists (not sure exact problem).  We will be moving to MOSS soon and at that time we will move to new web application. 

    • Marked as answer by Chido2 Monday, September 12, 2011 5:13 PM
    Monday, September 12, 2011 5:13 PM