locked
Windows7 telepítése egyéni image-ből RRS feed

 • Question

 • Sziasztok,

  Lehet, hogy már volt téma, ha igen, akkor elnézést az ismétlésért (keresővel nem találtam releváns infót itt a fórumon).

  Tehát: adott egy AD, tele XP SP3-as kliensekkel, gépek típusa eltérő (100%-ban Intel procik, de több generációból, p4-től felfelé). Szeretnénk a klienseken az XP-ket W7-re cserélni. Ezt úgy szeretném, ha egy előre telepített W7-es gépet (amin fent vannak a standard programok: Office, viruskergető, stb.) leimagelni (bocs...), és ezt az image-et teríteni a gépeken manuálisan DVD-ről (nem sok gép van, 100 alatt). Addig eljutottam, hogy a minta gépet telepítettem, sysprep generalize/oobe/shutdown is megvolt. Imagex-el elmentettem a c partíciót a gépről, majd image hálózatra elmentve. Csináltam WinPE-t (elég szívás volt...). Egy upgrade-elendő gépen erről boot-olva diskpart-al partíciók létrehozva (mondjuk itt már van olyan, mit nem vágok), majd imagex-el image visszamásolva, bcdboot-al indítási állományok létrehozva. A gép első indításakor elindul ugyan a W7, de még az elején elhalálozik ezzel a hibával: a windows nem tudta befejezni a rendszer konfigurációját, indítsam újra a gépet. Újraindítás után ugyanez van a végtelenségig. 

  - mivel az MS leírások sok esetben önmaguk is hibásak a fentieket illetően, van valahol hibamentes step-by-step, ami alapján a fentiek elvégezhetők?

  - esetleg van valakinek jobb ötlete, mivel lehetne a fentebb vázolt célt elérni?

  Előre is köszönöm!
  BG.

  Friday, February 4, 2011 11:14 AM

Answers

All replies

 • Közben leltem egy ilyet: http://www.microsoft.com/hun/technet/article/?id=d2ee3f32-f5de-4da9-a803-a3805a529162

  Majd meglátom, de gyanús, hogy én is benyeltem ezt. Persze mikor találja meg az ember fia ezt az írást? Két nap után...

  • Marked as answer by bogabi_1 Friday, February 4, 2011 7:04 PM
  Friday, February 4, 2011 12:24 PM
 • Ez (http://www.instantfundas.com/2010/03/create-customized-unattended-windows-7.html) a megoldás - kipróbálva az első lépéseket - jónak tűnik, ugyan az Office telepítést nem tartalmazza, de az lehet egy következő fázis is (mert lehet, h ez a kettő w7/office okozhat kavarodást).
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.
  Friday, February 4, 2011 2:14 PM
 • Ugyan nem én találtam meg a hiba okát, de tényleg a NOD okozta, mert újratelepítve a minta gépet immár antivir nélkül (ugyanis az sem indult sysprep után már el, ugyanezzel a hibával állt meg) sysprep, imagex után minden hiba nélkül elindul és működik a dolog. Az érdekes, hogy a sysprep kiveszi a domainből (ez mondjuk nem annyira érdekes), és átrakja workgroup-ba, aminek a neve viszont a domain neve lesz... no mind1, hátha kis írásommal megspórolok valakinek egy pár órát :-)
  Friday, February 4, 2011 7:12 PM