locked
autodiscover respond wrong server RRS feed

  • Question

  • Connecting outlook 2010 to my Exchange get's me autodiscover wrong server.

    Get-ClientAccessServer |select name,AutoDiscoverServiceInternalUri

    Name                                                        AutoDiscoverServiceInternalUri
    ----                                                        ------------------------------
    CAS01                                                        https://mail.mydomain.local/Autodiscover/Autodiscover.xml
    CAS02                                                        https://mail.mydomain.local/Autodiscover/Autodiscover.xml

    Get-ClientAccessArray

    Name                Site                      Fqdn                           Members
    ----                  ----                           ----                           -------
    mail                Default-First-Site   mail.mydomain.local             {CAS01, CAS02}

    Get-AutodiscoverVirtualDirectory

    Name                                    Server                                  InternalUrl
    ----                                    ------                                  -----------
    Autodiscover (Default Web Site)         CAS01                                    https://mail.mydomain.local/audodis...
    Autodiscover (Default Web Site)         CAS02                                    https://mail.mydomain.local/autodis...

    Still don't get it, because it send me DAG02 (???) server instead of mail.mydomain.local...


    Be real

    Tuesday, July 24, 2012 2:10 PM

All replies

  • That looks ok to me. Where are you seeing the wrong server when you  do what? When you ctrl right click the outlook icon on the bottom right tray and choose test connection and test autodiscover and go to logs what url is it going to? Should be mail.mydomain.local. 


    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Tuesday, July 24, 2012 2:22 PM
  • Wrong server appears in autodiscover connecting of outlook client on step 3, when "login to server". It says that cant login

    1) establishing connection - success

    2) searching for parameters - success

    3) Lig in to server - FAIL

    and when i look where it go - it DAG02 instead of mail.mydomain.local

    when i type Get-OutlookProvider  i got

    Name                          Server                        CertPrincipalName                           TTL
    ----                          ------                        -----------------                                            ---
    EXCH                          mail.mydomain.local            mail.mydomain.local                  1
    EXPR                          mail.externaldomain.com        mail.externaldomain.com        1
    WEB                                                                                                                          1

    • Edited by Voffka_UA Tuesday, July 24, 2012 3:06 PM
    Tuesday, July 24, 2012 3:03 PM
  • if you do just get-clientaccessserver cas1 |FL do you see dag.mydomain.local in any URL?

    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Tuesday, July 24, 2012 3:19 PM
  • I'm just confused.

    get-clientaccessserver cas1 |FL


    RunspaceId                           : f6026b2c-fa19-4dc9-b53e-897387b7d402
    Name                                 : CAS01
    Fqdn                                 : CAS01.mydomain.local
    OutlookAnywhereEnabled               : True
    AutoDiscoverServiceCN                : CAS01
    AutoDiscoverServiceClassName         : ms-Exchange-AutoDiscover-Service
    AutoDiscoverServiceInternalUri       : https://mail.mydomain.local/Autodiscover/Autodiscover.xml
    AutoDiscoverServiceGuid              : 77378f46-2c66-4aa9-a6a6-3e7a48b19596
    AutoDiscoverSiteScope                : {Default-First-Site}
    AlternateServiceAccountConfiguration :
    IrmLogEnabled                        : True
    IsValid                              : True
    DistinguishedName                    : CN=CAS01,CN=Servers,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=First Organization,CN=MicrosoftExchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=Bank-BS,DC=local
    Identity                             : CAS01
    Guid                                 : f1cefa1a-4046-4931-9494-05e04d9a6ef6
    ObjectCategory                       : mydomain.local/Configuration/Schema/ms-Exch-Exchange-Server
    OrganizationId                       :
    OriginatingServer                    : dc01.mydomain.local



    get-clientaccessserver CAS02 |FL


    RunspaceId                           : f6026b2c-fa19-4dc9-b53e-897387b7d402
    Name                                 : CAS02
    Fqdn                                 : CAS02.mydomain.local
    OutlookAnywhereEnabled               : True
    AutoDiscoverServiceCN                : CAS02
    AutoDiscoverServiceClassName         : ms-Exchange-AutoDiscover-Service
    AutoDiscoverServiceInternalUri       : https://mail.mydomain.local/Autodiscover/Autodiscover.xml
    AutoDiscoverServiceGuid              : 77378f46-2c66-4aa9-a6a6-3e7a48b19596
    AutoDiscoverSiteScope                : {Default-First-Site}
    AlternateServiceAccountConfiguration :
    IrmLogEnabled                        : True
    IsValid                              : True
    DistinguishedName                    : CN=CAS02,CN=Servers,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=First Organization,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=Bank-BS,DC=local
    Identity                             : CAS02
    Guid                                 : 409786fe-8daa-4ab1-a623-8139974c4e52
    ObjectCategory                       : mydomain.local/Configuration/Schema/ms-Exch-Exchange-Server
    ObjectClass                          : {top, server, msExchExchangeServer}
    OrganizationId                       :
    OriginatingServer                    : dc01.mydomain.local


    Be real

    Tuesday, July 24, 2012 3:34 PM
  • Hi,
    It could be that you have the wrong value for RpcClientAccessServer set on your Databases. That's a common "problem" when creating a CAS Array after the Databases.

    Check with: Get-MailboxDatabase | ft Name,RpcClientAccessServer


    And if the databases don't have your CAS Array set, change it.
    Example: Get-MailboxDatabase | Set-MailboxDatabase -RpcClientAccessServer mail.mydomain.local


    Martina Miskovic

    Tuesday, July 24, 2012 3:43 PM
  • Get-MailboxDatabase | ft Name,RpcClientAccessServer
    "Get-MailboxDatabase"...

    Name                                                        RpcClientAccessServer
    ----                                                        ---------------------
    BASE                                                   mail.mydomain.local
    BranchOffice                                                mail.mydomain.local
    Backup                                                      mail.mydomain.local

    looks like the problem isn't there :(


    Be real

    Wednesday, July 25, 2012 6:49 AM
  • Can you do the auto discover test at testexchangeconnectivity.com and post the results, lets see if it shows any additional info to work on.

    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Wednesday, July 25, 2012 1:58 PM
  • i can't do it there, because of firewall rules. It all happen in my internal (not  external) network...

    Be real

    Thursday, July 26, 2012 11:15 AM