locked
cannot create a site collection RRS feed

  • Question

  • hi all,

    When I was creating a site collection in a new created web application, after clicking 'OK', it skipped to a page with error information which is:

    Error

    The URL 'Reporting Templates/audit.xlsx' is invalid.  It may refer to a nonexistent file or folder, or refer to a valid file or folder that is not in the current Web.

     

    Troubleshoot issues with Microsoft SharePoint Foundation.

    Correlation ID: 55bd00e8-3ecd-41bc-b534-e59fbebfc2b7

    Date and Time: 8/31/2010 3:20:38 PM

    I never met this before, what's wrong with my farm?

    Tuesday, August 31, 2010 7:34 AM

Answers

  • This is strange this looks dont exist "'Reporting Templates" or dont have audit.xlsx, what template are you using to create the site collection?

    please verify on SharePoint Feature if have "audit.xlsx" file. 
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\14\TEMPLATE\FEATURES\Reporting\Templates


    André Lage Microsoft SharePoint, CRM and Sybase Consultant
    Blog:http://aaclage.blogspot.com
    Codeplex:http://spupload.codeplex.com/http://simplecamlsearch.codeplex.com/
    • Marked as answer by GuYuming Wednesday, September 8, 2010 5:29 AM
    Tuesday, August 31, 2010 8:04 AM

All replies

  • This is strange this looks dont exist "'Reporting Templates" or dont have audit.xlsx, what template are you using to create the site collection?

    please verify on SharePoint Feature if have "audit.xlsx" file. 
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\14\TEMPLATE\FEATURES\Reporting\Templates


    André Lage Microsoft SharePoint, CRM and Sybase Consultant
    Blog:http://aaclage.blogspot.com
    Codeplex:http://spupload.codeplex.com/http://simplecamlsearch.codeplex.com/
    • Marked as answer by GuYuming Wednesday, September 8, 2010 5:29 AM
    Tuesday, August 31, 2010 8:04 AM
  • André, I have solved this issue.

    Disconnect the SP and SQL Server, then create a new farm, the issue should be resolved.

    Thanks for your attention though.

    Tuesday, August 31, 2010 10:18 AM
  • Dont understand why that will resolve. do you make some migration from old sharepoint version?


    André Lage Microsoft SharePoint, CRM and Sybase Consultant
    Blog:http://aaclage.blogspot.com
    Codeplex:http://spupload.codeplex.com/http://simplecamlsearch.codeplex.com/
    Tuesday, August 31, 2010 11:55 AM
  • Nope, I did nothing on the farm.

    I just created a Web App, then the error occurrd after clicking 'OK' in site collection creationg page. After that, I tried to replace the reporting center solution from other usuable SharePoint, it still did not work. Finally, I had to recreate the farm and the issue disappearred then.

    There might be some settings or connection between SQL Server reset during the recreation.

    Wednesday, September 1, 2010 7:29 AM