none
Scan issue with all files, Scan File Failure:The item's content type was not found in the initial scan RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I'm trying to migrate a document library from SharePoint 2013 to SharePoint online.

    No files are migrated, getting scan issues with all files.

    From FailureSummaryReport:

    "http://x","https://x","x","","0","File","Failed","SCAN FAILURE","Scan File Failure:The item's content type was not found in the initial scan","N/A","N/A","1","x"

    Any ideas what the problem could be?

    Monday, November 13, 2017 1:45 PM

All replies

  • This is great feedback. we had a few people report this issue. 

    We are working on adding List support and Content Types has been something that we corrected with list support. We are currently looking at how we can bring this fix faster to the current build.

    Wednesday, November 15, 2017 6:21 PM
  • Hi, 

    Well, I have the same issue. 

    Moving 7 libraries from two different site collections into two different online sites. 

    It is Dynamics CRM content so GUID based folder structure containing files

    I have no problem with one library which contains 50000 items, but the smaller ones I get the same error as above. 

    The libraries are similar, no custom content types, no custom fields. 

    I guess the document library is mistaken for a list somehow?

    One more thing is that the migration is ending before completed with all the files. around 4000 files are migrated from the 50000 item library. And when I try to continue it is starting with a new round scanning all files again. 

    But cudos, before the latest version the tool was not working at all :) 

    Please speed this up, need to migrate NOW, and the API method is not working for me either. 


    Friday, November 17, 2017 11:52 AM