locked
SQL Server MP 6.7.15: MSSQL Monitoring Failed errors RRS feed

  • Question

  • We upgraded to 6.7.15 SQL MP, and then a whole bunch of servers started complaining, most with these kind of errors

    Date and Time: 2/14/2017 10:36:03 AM
    Log Name: Operations Manager
    Source: Health Service Script
    Event Number: 4001
    Level: 1
    Logging Computer: XXXX.corp
    User: N/A
    Description:
    Management Group: Hatch. Script: Main Module: CPUUsagePercentDataSource.ps1 Version: 6.7.15.0 : Error occured during CPU Usage for SQL Instances data source executing. Computer:XXX  Reason: Invalid class -------- Invalid class -------- Invalid class

    Event Data:

    < DataItem type =" System.XmlData " time =" 2017-02-15T01:36:03.1028149+10:00 " sourceHealthServiceId =" A6400850-75D1-2E24-8942-9E3B49F6A8B0 " >
    < EventData >
      < Data > Management Group: Hatch. Script: Main Module: CPUUsagePercentDataSource.ps1 Version: 6.7.15.0 </ Data >
      < Data > Error occured during CPU Usage for SQL Instances data source executing. Computer:XXX  Reason: Invalid class -------- Invalid class -------- Invalid class </ Data >
      </ EventData >

     </DataItem>

    OR

    Event Data:

    < DataItem type =" System.XmlData " time =" 2017-02-14T10:41:01.3496372-05:00 " sourceHealthServiceId =" 56014E42-8129-A032-D6F3-032661EBC3A0 " >
    < EventData >
      < Data > Management Group: Hatch. Script: Main Module: CPUUsagePercentDataSource.ps1 Version: 6.7.15.0 </ Data >
      < Data > Error occured during CPU Usage for SQL Instances data source executing. Computer:YYY  Reason: Unable to get counter "\Process(sqlservr*)\ID Process": The specified object was not found on the computer. output: Unable to get counter "\Process(sqlservr*)\ID Process": The specified object was not found on the computer. -------- The specified object was not found on the computer. </ Data >
      </ EventData >
      </ DataItem >

    The knowledge base indicates most likely a permissions issue to SQL, but the SCOM service account has local admin and sysadmin to SQL..

    I've seen previous post on an older MP (6.4) having this issue, but now we get it with the newest SQL MP

    Please help, thanks in advance

    Tuesday, February 14, 2017 3:43 PM

All replies

  • Hello,

    This issue may be related with WMI, I suggest you rebuild WMI and check the result. In addition, you may also try to rebuild  performance counter.

    Please refer to the link below for more information:

    https://jurelab.wordpress.com/2016/11/17/solving-multiple-4001-and-4201-error-events-in-operations-manager-log/

    Regards,

    Yan Li


    Please remember to mark the replies as answers if they help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    • Proposed as answer by Yan Li_ Tuesday, February 28, 2017 7:14 AM
    Wednesday, February 15, 2017 2:17 AM