none
Unable to send automated External Email from web server

    Question

  • Dear All,

    I am an issue in sending emails to external email Addresses from DAG. Below is my environment.

    The Exchange server is exchange2013

    I have a total three servers(1 CAS Server, 1 mailbox server and 1 with cas+mailbox) running in DAG.

    I am trying to send automated emails through one of our monitoring server to external email addresses but we get the below  error.

    Error: SMTP protocol error. 530 5.7.1 Client was not authenticated.
    Failed to send messageForcing disconnection from SMTP server.

    Appreciate your help.

    Note:  I have already created a separate receive connector and checked the anonymous users checkbox and restarted the Transort service.  The receive connector created was Frontend Transport


    • Edited by Arafath111 Wednesday, March 15, 2017 7:53 AM
    Wednesday, March 15, 2017 6:48 AM

All replies

  • i fixed the above issue and i have another issue now.

    Of the Above servers, if i try using individual CAS server IP's IT WORKS...but If i use my FQDN like mail.XXXXXXX.com, it will not work. my FQDN is pointing to the load balancer IP behind which there are all the cas servers.

    What could be the issue!!!!!!!!!

    Wednesday, March 15, 2017 9:55 AM
  • if you try using individual CAS server IP's IT WORKS, if i use the FQDN like mail.XXXXXXX.com, it will not work, and FQDN is pointing to the load balancer IP, so the issue may be caused by your LB configuration, to check the LB.
    Friday, March 17, 2017 7:23 AM