locked
Exchange 2007 OWA Tanúsítvány RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Abban kérném a segítségeteket,hogy Exchange 2007 szervert szeretnék elérni OWA-n keresztül, és feljön a figyelmeztetés miszerint "A tanúsítványon található név érvénytelen,vagy nem egyezik a hely nevével."  Végigcsináltam Gömöri Zoltán "Certificate" demó videója alapján a dolgokat ( http://209.85.129.132/search?q=cache:xDlrl2UlaqcJ:gzoli.spaces.live.com/+g%C3%B6m%C3%B6ri+zolt%C3%A1n&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu   )
  , de továbbra is hozza a hibát. Egyébként  Server 2008-on fut a dolog,csak az IIS7 miatt említem meg. Az lenne a kérdésem,hogy van-e még valami tennivaló pl. a kliens oldalon. Ott az elkészült ca.cert tanusítványt beimportáltam a "Megbízható legfelső szintű hitelesítésszolgáltató" tárolóba. Jelenleg egy teszt konfiguráción próbálkozok, nem az éles rendszeren,  ezt a következő címen érem el: "  https://exchange.teszt.hu/owa"  úgy, hogy a host fájlba beírtam az IP cím - Név párost, mivel ugye nincs domain-ként beregisztrálva,csak helyi hálózaton lehet rámenni. Ez okozhat esetleg gondot? 

  Még egy kérdés, hogy ehhez az egész dologhoz kell-e igénybe venni valamilyen külső tanúsítvány kiállító céget, tehát anyagi vonzata van-e?Ha jól értelmeztem a videót, ez egy self-signed tanúsítvány.

  Előre is köszönöm a segítséget:

  Szotyori Nagy László
  Thursday, October 8, 2009 7:44 AM

Answers

 • A certificate nevében annak a névnek kell szerepelnie amit te beírsz a böngészőbe. Ha ez nem stimmel, akkor jönnek a hibák. Viszont külső használathoz érdemes venni egy igazi tanúsítványt, mert a self-signed nem éppen célszerű.
  Thursday, October 8, 2009 11:38 AM

All replies

 • A második részére válaszolok: tudtommal működik önaláírt tanúsítvánnyal is, de ha külső cégtől kéred, akkor igen, van anyagi vonzata is.

  A.
  Thursday, October 8, 2009 8:00 AM
 • A certificate nevében annak a névnek kell szerepelnie amit te beírsz a böngészőbe. Ha ez nem stimmel, akkor jönnek a hibák. Viszont külső használathoz érdemes venni egy igazi tanúsítványt, mert a self-signed nem éppen célszerű.
  Thursday, October 8, 2009 11:38 AM
 • Sziasztok!

  Köszönöm a gyors hozzászólásokat.  A kezdeti probléma "valahogy" megoldódott,sajnos nem értem az okát, újra végigcsináltam az egész procedúrát ugyanúgy. Viszont most az a gondja,hogy a "tanúsítvány lejárt vagy már nem érvényes." Ez azért érdekes,mert a tanúsítványt ma készítettem, és azt megtekintve látható az érvényességi idő, ami elvileg jó. Már az előző próbálkozásoknál is belebotlottam ebbe,de akkor  egyszer csak jó lett,sajnos nem tudom mitől.

  Üdv:Laci
  Thursday, October 8, 2009 12:17 PM
 • Előfordulhat, hogy nem jó az idő a szerveren ahol készítetted, és még nem valid.
  Thursday, October 8, 2009 1:13 PM
 • Hali.

  Úgy vettem észre,hogy másnaptól válik "érvényessé". Létezhet ilyen? Próbaképp előző napra állítottam a szervert, elkészítettem a tanúsítványt, és a kliensek szerint érvényes volt.Érdekes.

  Köszönöm a segítségeket a témával kapcsolatban.

  Monday, October 19, 2009 10:16 PM