locked
Use Policy List of Internet Explorer 7 Sites not working via GPO RRS feed

  • Question

  • Ok, so I know there are other threads on this topic, some marked as answered when they have not been answered so here we go again.

    Using GPO to enforce "Use Policy List of Internet Explorer 7 sites". enter the sites where IE 7 Compatibility view should be used and apply the policy. Using RSOP the settings are applied and the sites entered into the GPO are reflected in RSOP on a workstation. However IE refuses to use the policy. I knwo the sites are not supposed to be visable in the list when looking in IE, but testing a site known to require compatibility view does not work. I have tested several ones, all are in the setting in the GPO but are not rendered in compatibility view. Furthermore, enforcing "Turn on Internet Explorer 7 Standards Mode" does work but causes issues with sites designed for IE8. Need assistance with any additional troubleshooting tools that can be used to determine what is going on here. It is obvious that others have had this issue but no where have I seen an answer to the problem. It appears people find the answer and never return to the forums to provide an update.

    I have also tried manually adding a registry key to:

    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\INTERNET EXPLORER\BROWSEREMULATION

    MSCompatibilityMode DWORD Value 1

    I ran across one post where this fixed the problem but had no effect in my environment. Please help!


    Steve Angell - IDA Consultant (http://www.InfraScience.com)
    • Moved by Ronnie VernonMVP Wednesday, February 16, 2011 12:25 AM Focus (From:Windows 7 Miscellaneous)
    Tuesday, February 15, 2011 10:14 PM

All replies

  • Hello,

    You have to set the Use Policy List of Internet Explorer 7 sites in the Computer Configuration policies instead of User Configuration.

    Regards,

    • Proposed as answer by Russ Baker Tuesday, October 18, 2011 4:11 AM
    Thursday, April 14, 2011 12:11 PM
  • Have Tried both machine and user based policies and neither has applied after gpupdate /force /boot . We areusing IE9 will the list apply to IE versions above 7 - 8 ?

    Wednesday, November 16, 2011 1:33 PM
  • The use policy list is very picky about how you add the sites. It must be a top level domain and do not add the prefix.
    for example, http://contoso.com/page1 will not work. http://contoso.com will not work. However if you put just contoso.com it will work.

    Friday, March 7, 2014 3:57 PM
  • I am in the same boat - sort of.  I am setting up a list of intranet sites that will need IE7 compatibility.  I am having problems verifying if what I am setting up is working or not.  But in the mean time, I want to make sure I am adding the list of sites to the GPO correctly, so I can eliminate that as a possible source to any problems I might run into.

    In my case, I dont want to add "mycompany.com" becasue I dont want ALL of our internal sites to be IE7 mode.  Can I instead use "servera.mycompany.com", "serverb.mycompany.com", etc.?  Or does it absolutely have to be "mycompany.com" with no host name?

    thanks

    NK

    Tuesday, September 23, 2014 2:14 PM