locked
Automatikus mező kitöltés lenyíló menü alapján RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  A kérdésem valószínű nagyon banális lesz, de eddig képtelen voltam megoldást találni rá. Adott két lista, az egyik egy telefonkönyv két mezővel 1. Felhasználó 2. Telefonszám. Azt szeretném elérni, hogy egy másik listában egy lookup field-el le tudjam kérni a felhasználó nevét és ugyanebben a listában automatikusan jelenjen meg a kiválasztott felhasználóhoz tarozó telefonszám is (ami ugye az első listában szerepel).

  Üdvözlettel
  Thursday, September 24, 2009 2:16 PM

All replies

 • Szia!

  Azért annyira nem banális ez. Elsőre azt mondom, hogy a beépített eszközökkel nem tudod megcsinálni. Esetleg, ha MOSS 2007 Enterprise verziód van, akkor a BDC-ből a Lists web szolgáltatatáson keresztül ki lehet hozni valamit.

  Viszont ha egy kis fejlesztéstől nem ijedsz meg, akkor van többféle megoldás is.

  - Csinálsz egy read-only szöveges mezőt a telefonszámnak, és ezt egy event receiverből (ItemAdded, ItemUpdated) állítod a kiválasztott felhasználónév (lookup ID) alapján.
  - Magán az edit formon alkalmazol egy JavaScript / jQuery hívást, amikor egy elemet kiválaszt a felhasználó a nevek listájából, és lekéred a fent említett Lists web szolgáltatás segítségével a kiválasztott elemhez tartozó telefonszámot.

  Ha egy kicsit keresgélsz a weben, akkor szerintem jó eséllyel találsz mindkettőre példát, így nem is kell sokat kódolnod. Most kapásból nekem nem sikerült ilyet találni, de észben tartom, és ha összefutok hasonlóval, akkor szólok.

  A legszebb az lenne persze, ha lehetne pl. egy számított oszloppal meghatározni a telefonszámot, de sajnos a lookup mezőre ez nem megy.

  Péter
  Friday, September 25, 2009 10:55 PM