locked
no enterprise mode option, IE is at correct version level RRS feed

  • Question

  • Hello. Has anyone seen an issue before where iexplore.exe is at version 11.0.9600.17420 (or even higher), which should allow for the enabling of Enterprise Mode, but the Enterprise Mode option is not listed as an option under Tools? We've checked registry keys and policy, and all are set properly to allow Enterprise Mode. This only happens at the rate of about 1 out of every 100 installs, but we're perplexed on why this occurs.

    thanks in advance for any suggestions.


    Thursday, January 29, 2015 6:35 PM

All replies

  • Hi adamshattuck,

    We've checked registry keys and policy, and all are set properly to allow Enterprise Mode.

    How did you set up the group policy ?

    To make the “Enterprise Mode ” appear in the Tool menu ,we should choose “Let users turn on and use Enterprise Mode from the Tools menu option”.If we choose “Use the Enterprise Mode IE website list”, we will not have a “Enterprise Mode ” option in the Tool menu .

    This only happens at the rate of about 1 out of every 100 installs

    We can  run “rsop.msc” to check the result of the group policy. There is a possibility that the group policy that has not been deployed correctly. We also can run “gpupdate /force ” to update the group policy again to have a check.

    Best regards

    • Proposed as answer by Yolanda Zhu Monday, February 9, 2015 10:46 AM
    Friday, January 30, 2015 8:48 AM
  • We had a similar issue, we reported it to MS and they think they will have a fix for it in the Feb cumulative update. It only happened on machines we built since December as there is an issue in the December cumulative update. It also caused us to have a blank drop down menu for choosing Document modes when we pressed F12 for Developer Tools.

    Friday, January 30, 2015 10:11 AM