none
Unable to publish Content types

    Question

  • When we attempt to publish the content types to sub-sites. We are seeing an error in content type publishing error log:

    Content type 'XXXX' cannot be published to this site because feature 'Standard Content Type Definitions' is not enabled.

    How do we enable this feature on our farm?

    Friday, March 24, 2017 2:42 PM

Answers

  • Hi,

    First you start with finding activated features using PowerShell

    Get-SPFeature –Site <<site collection url>>

    If you don`t see the feature activated then run the following command

    Feature Name: CTypes

    Feature ID: 695b6570-a48b-4a8e-8ea5-26ea7fc1d162

    Enable-SPFeature -Identity CTypes -url <<site collection url>>

    It won`t return anything is it runs successfully

    you can cross verify by running Get Features command

    Thanks,

    Venkat Konjeti

    • Marked as answer by Bob2308 Thursday, April 6, 2017 1:15 PM
    Friday, March 24, 2017 3:13 PM

All replies

  • Hi,

    First you start with finding activated features using PowerShell

    Get-SPFeature –Site <<site collection url>>

    If you don`t see the feature activated then run the following command

    Feature Name: CTypes

    Feature ID: 695b6570-a48b-4a8e-8ea5-26ea7fc1d162

    Enable-SPFeature -Identity CTypes -url <<site collection url>>

    It won`t return anything is it runs successfully

    you can cross verify by running Get Features command

    Thanks,

    Venkat Konjeti

    • Marked as answer by Bob2308 Thursday, April 6, 2017 1:15 PM
    Friday, March 24, 2017 3:13 PM
  • Hi Bob2308,

    First of all to get more details about the feature dependency Can you check the   "Content type service application error log" in Site Settings for the Content Type Hub site.

    Check the similar thread there are some features that are hidden you can activate using the ps1 shared in the below thread.

    https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/0469762d-e88e-452b-86df-b22eb3599229/content-type-hub-suddently-does-not-publish-content-types-to-site-collections-in-one-of-our-web?forum=sharepointgeneralprevious


    KRISHANA KUMAR

    SharePoint Architect

    Mosstechnet-kk.com

     

    Please click "Mark As Answer" if this post solves your problem or "Vote As Helpful" if it was useful

    Friday, March 24, 2017 3:15 PM
  • Go to Site Action-> Site Settings->Site Collection Administrator-> Choose Site Collection Feature-> Enable the following feature

    • SharePoint Server Publishing Infrastructure
    • SharePoint Server Standard Site Collection features

    Thanks

    Lalith-

    --------------------------------------------------

    Pl Mark as answer, if this solve the problem

    Friday, March 24, 2017 6:22 PM
  • Thanks Venkat Konjeti, that worked.

    I ran Enable-SPFeature -Identity CTypes -url <<site collection url>> at the SC level and then I was able to publish Content types.

    Thursday, April 6, 2017 1:16 PM