none
OSD faild 80070002/80004005 RRS feed

  • Question

  • Hi all,

    I'm setting up test env inside virtualbox, and I'm facing issue with OSD.

    Boot image is served, but then TS is not starting at all.

    What I did so far:

    -checked boundrys (dp assigned)

    -software distribution point - network account added.

    -boot image has network drivers added (intel)

    Can anyone tell what might be a issue here ?

    <![LOG[LOGGING: Finalize process ID set to 832]LOG]!><time="10:04:18.518+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="836" file="tslogging.cpp:1864">
    <![LOG[==============================[ TSBootShell.exe ]==============================]LOG]!><time="10:04:18.518+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="836" file="bootshell.cpp:1207">
    <![LOG[Succeeded loading resource DLL 'X:\sms\bin\x64\1033\TSRES.DLL']LOG]!><time="10:04:18.518+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="836" file="util.cpp:971">
    <![LOG[Debug shell is enabled]LOG]!><time="10:04:18.611+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="836" file="bootshell.cpp:1218">
    <![LOG[Waiting for PNP initialization...]LOG]!><time="10:04:18.627+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:69">
    <![LOG[RAM Disk Boot Path: NET(0)\SMSIMAGES\SM00000C\BOOT.SM00000C.WIM]LOG]!><time="10:04:18.627+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="configpath.cpp:322">
    <![LOG[Booted from network (PXE)]LOG]!><time="10:04:18.627+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="configpath.cpp:337">
    <![LOG[Network(PXE) path: X:\sms\data\]LOG]!><time="10:04:18.627+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="configpath.cpp:339">
    <![LOG[Found config path X:\sms\data\]LOG]!><time="10:04:18.627+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:657">
    <![LOG[Booting from removable media, not restoring bootloaders on hard drive]LOG]!><time="10:04:18.627+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:722">
    <![LOG[X:\sms\data\WinPE does not exist.]LOG]!><time="10:04:18.627+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:739">
    <![LOG[X:\_SmsTsWinPE\WinPE does not exist.]LOG]!><time="10:04:18.627+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:753">
    <![LOG[Executing command line: wpeinit.exe -winpe]LOG]!><time="10:04:18.627+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:1012">
    <![LOG[Executing command line: X:\WINDOWS\system32\cmd.exe /k]LOG]!><time="10:04:19.662+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="836" file="bootshell.cpp:1012">
    <![LOG[The command completed successfully.]LOG]!><time="10:04:19.662+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="836" file="bootshell.cpp:1094">
    <![LOG[Successfully launched command shell.]LOG]!><time="10:04:19.662+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="836" file="bootshell.cpp:445">
    <![LOG[The command completed successfully.]LOG]!><time="10:04:21.929+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:1094">
    <![LOG[Setting offline Windows drive and OS root directory to TS envirtonment.]LOG]!><time="10:04:21.929+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:807">
    <![LOG[  Processing volume X:\ ]LOG]!><time="10:04:21.929+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:550">
    <![LOG[  Volume X:\ is not a local hard drive.]LOG]!><time="10:04:21.929+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:553">
    <![LOG[_OSDDetectedWinDrive='', _OSDDetectedWinDir='']LOG]!><time="10:04:21.929+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:604">
    <![LOG[Starting DNS client service.]LOG]!><time="10:04:21.929+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:818">
    <![LOG[Executing command line: X:\sms\bin\x64\TsmBootstrap.exe /env:WinPE /configpath:X:\sms\data\]LOG]!><time="10:04:21.939+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:1012">
    <![LOG[The command completed successfully.]LOG]!><time="10:04:21.939+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:1094">
    <![LOG[Execution complete.]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:845">
    <![LOG[hMap != 0, HRESULT=80070002 (..\environmentscope.cpp,493)]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="880" file="environmentscope.cpp:493">
    <![LOG[m_pGlobalScope->open(), HRESULT=80070002 (..\environmentlib.cpp,335)]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="880" file="environmentlib.cpp:335">
    <![LOG[this->open(), HRESULT=80070002 (..\environmentlib.cpp,561)]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="880" file="environmentlib.cpp:561">
    <![LOG[::RegOpenKeyExW (HKEY_LOCAL_MACHINE, sKey.c_str(), 0, KEY_READ, &hSubKey), HRESULT=80070002 (..\utils.cpp,1015)]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="880" file="utils.cpp:1015">
    <![LOG[RegOpenKeyExW is unsuccessful for Software\Microsoft\SMS\Task Sequence]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="2" thread="880" file="utils.cpp:1015">
    <![LOG[GetTsRegValue() is unsuccessful. 0x80070002.]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="2" thread="880" file="utils.cpp:1048">
    <![LOG[End program: ]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="bootshell.cpp:877">
    <![LOG[Finalizing logging from process 832]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="tslogging.cpp:2110">
    <![LOG[Finalizing logs to root of first available drive]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="tslogging.cpp:1952">
    <![LOG[Successfully finalized logs to X:\SMSTSLog]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="880" file="tslogging.cpp:2009">
    <![LOG[Cleaning up task sequencing logging configuration.]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="880" file="tslogging.cpp:907">
    <![LOG[TS::Environment::SharedEnvironment.isInitialized() == true, HRESULT=80004005 (..\tslogging.cpp,694)]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="880" file="tslogging.cpp:694">
    <![LOG[TS environment is not initialized]LOG]!><time="10:04:21.955+480" date="01-10-2020" component="TSBootShell" context="" type="3" thread="880" file="tslogging.cpp:694">

    Thank You all, for any replays.

    Friday, January 10, 2020 9:55 AM

Answers

  • Hi,

    The error 80004005 is a general error that means something is wrong with SCCM. Please try the followings:

    1.Please re-download and re-distribute both latest X64 and X86 boot images to PXE-enabled DP to have a try.

    2.Please review the smspxe.log on the site system server to see if the test system received the applicable task sequence deployment. 

    Thanks for your time.

    Best regards,
    Simon


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    • Marked as answer by Erick Fear Tuesday, January 14, 2020 12:31 PM
    Monday, January 13, 2020 2:46 AM
  • Thx all for pointing right direction.

    Reinstalling MDT, creating new boot, distributing it, only then i was able to move forward.

    Thx.

    • Marked as answer by Erick Fear Tuesday, January 14, 2020 12:32 PM
    Tuesday, January 14, 2020 12:31 PM

All replies

  • Have you validated that the system is receiving a valid IP address (by running ipconfig at the command-prompt) and that it can reach the MP?

    Jason | https://home.configmgrftw.com | @jasonsandys

    Friday, January 10, 2020 1:51 PM
  • Hi Jason,

    Yes I did receive IP, and I can ping distribution point as well(from that client).

    regards



    • Edited by Erick Fear Friday, January 10, 2020 2:07 PM
    Friday, January 10, 2020 2:03 PM
  • The DP is irrelevant initially, it needs to reach a site system with the MP role.

    Is there an applicable task sequence deployed to the target system?


    Jason | https://home.configmgrftw.com | @jasonsandys

    Friday, January 10, 2020 3:57 PM
  • Yes I can ping MP from client, and TS is created and deployed to PXE to all unknown computers.
    Sunday, January 12, 2020 2:41 PM
  • What boot image are you using?

    Jason | https://home.configmgrftw.com | @jasonsandys

    Sunday, January 12, 2020 7:10 PM
  • Hi,

    The error 80004005 is a general error that means something is wrong with SCCM. Please try the followings:

    1.Please re-download and re-distribute both latest X64 and X86 boot images to PXE-enabled DP to have a try.

    2.Please review the smspxe.log on the site system server to see if the test system received the applicable task sequence deployment. 

    Thanks for your time.

    Best regards,
    Simon


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    • Marked as answer by Erick Fear Tuesday, January 14, 2020 12:31 PM
    Monday, January 13, 2020 2:46 AM
  • Hi all,

    Thx for help but...

    Changing boot img did not helped, even changing to 32 bit did not helped.

    Log showing same thing , I've cut out top change of it. I cannot see in log that client received applicable TS.

    <![LOG[  Volume X:\ is not a local hard drive.]LOG]!><time="12:36:22.495+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="bootshell.cpp:553">
    <![LOG[_OSDDetectedWinDrive='', _OSDDetectedWinDir='']LOG]!><time="12:36:22.495+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="bootshell.cpp:604">
    <![LOG[Starting DNS client service.]LOG]!><time="12:36:22.495+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="bootshell.cpp:818">
    <![LOG[Executing command line: X:\sms\bin\x64\TsmBootstrap.exe /env:WinPE /configpath:X:\sms\data\]LOG]!><time="12:36:22.495+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="bootshell.cpp:1012">
    <![LOG[The command completed successfully.]LOG]!><time="12:36:22.495+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="bootshell.cpp:1094">
    <![LOG[Execution complete.]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="bootshell.cpp:845">
    <![LOG[hMap != 0, HRESULT=80070002 (..\environmentscope.cpp,493)]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="884" file="environmentscope.cpp:493">
    <![LOG[m_pGlobalScope->open(), HRESULT=80070002 (..\environmentlib.cpp,335)]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="884" file="environmentlib.cpp:335">
    <![LOG[this->open(), HRESULT=80070002 (..\environmentlib.cpp,561)]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="884" file="environmentlib.cpp:561">
    <![LOG[::RegOpenKeyExW (HKEY_LOCAL_MACHINE, sKey.c_str(), 0, KEY_READ, &hSubKey), HRESULT=80070002 (..\utils.cpp,1015)]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="884" file="utils.cpp:1015">
    <![LOG[RegOpenKeyExW is unsuccessful for Software\Microsoft\SMS\Task Sequence]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="2" thread="884" file="utils.cpp:1015">
    <![LOG[GetTsRegValue() is unsuccessful. 0x80070002.]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="2" thread="884" file="utils.cpp:1048">
    <![LOG[End program: ]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="bootshell.cpp:877">
    <![LOG[Finalizing logging from process 840]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="tslogging.cpp:2110">
    <![LOG[Finalizing logs to root of first available drive]LOG]!><time="12:36:22.525+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="tslogging.cpp:1952">
    <![LOG[Successfully finalized logs to X:\SMSTSLog]LOG]!><time="12:36:22.541+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="884" file="tslogging.cpp:2009">
    <![LOG[Cleaning up task sequencing logging configuration.]LOG]!><time="12:36:22.541+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="884" file="tslogging.cpp:907">
    <![LOG[TS::Environment::SharedEnvironment.isInitialized() == true, HRESULT=80004005 (..\tslogging.cpp,694)]LOG]!><time="12:36:22.541+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="884" file="tslogging.cpp:694">
    <![LOG[TS environment is not initialized]LOG]!><time="12:36:22.541+480" date="01-14-2020" component="TSBootShell" context="" type="3" thread="884" file="tslogging.cpp:694">

    Tuesday, January 14, 2020 11:46 AM
  • Thx all for pointing right direction.

    Reinstalling MDT, creating new boot, distributing it, only then i was able to move forward.

    Thx.

    • Marked as answer by Erick Fear Tuesday, January 14, 2020 12:32 PM
    Tuesday, January 14, 2020 12:31 PM
  • Hi,

    Thank you very much for your sharing. It will help other people who has the similar question. Here's a short summary for the problem.

    Problem/Symptom:
    ===================
    OSD failed with the error 80070002/80004005, client didn't receive applicable TS.

    Solution:
    ===================
    Reinstalling MDT, creating new boot, distributing it.

    Thanks for your time again!

    Thanks and regards,
    Simon

    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Wednesday, January 15, 2020 1:50 AM