locked
Kérdés RRS feed

 • Question

 • Tisztelt Microsoft!

  Szeretném megkérdezni az alábbiakat:

  Kb. 6-8 éve használom a Htmlpad_little 2.0.1 verziójú alapszintű html szerkesztő szoftvert nagy elégedettséggel. Magyar nyelvű, egyszerű, könnyen kezelhető jó program. Sokat keresgéltem amíg megtaláltam, nem szívesen váltanék. Pl. a Windows 98 rendszert is szintén hasonlóan 6-8 évig használtam és kb. 2 évvel ezelőtt csak azért váltottam, mert egyre több hátránya volt. Újabb szoftverek voltak, amelyek már az újabb rendszerekre készültek és a frissítés is megszűnt, stb.

  Nem rég észrevettem, hogy a HTML-little szoftverrel megváltozik a forráskód az alábbiak szerint és az oldalon feltöltve az Internetre az ékezetes betűk elvesznek és/vagy üres négyzetté alakulnak. Az írás olvashatatlanná válik, az oldal értéktelenné, használhatatlanná. A HTML_little szoftver készítőit nem tudom elérni, de változás nem is volt a szoftverben, újabb szoftverek nincsenek. Arra gyanakszom, hogy pl. a Microsofttól letöltött frissítések között volt olyan, amely ezt okozta. Letöröltem a IE8-at, mivel a „Htmlpad az IE „motorját” használja a megjelenítésre”. Letöltöttem az IE7-et, de a probléma nem változott. Nagyon fontos lenne, hogy a honlapunkat továbbra is szükség szerint módosítsam és nem szívesen váltanék másik szoftverre, valamint időm abszolút nincs hogy új szoftvereket keresgéljek és barátkozzak – ha esetleg találnék is magyar nyelvű megfelelőt. Ezért szeretném a segítségüket, tanácsukat kérni.

  Üdvözlettel:

  Takács Tamás
  06 209 168 107

  Jelenleg ilyen egy új lap forráskódja, korábban nem ilyen volt:
  <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
  <HTML><HEAD><TITLE>névtelen</TITLE>
  <META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=unicode">
  <META content="slittle Software" name=htmlpad>
  <META content="MSHTML 6.00.6000.16915" name=GENERATOR></HEAD>
  <BODY lang=HU background="">
  <P></P></BODY></HTML>


  Az Internetről kimásolt rész, amely korábban ilyen volt, de a HTML_little –vel megváltozik a forrás:
  <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
  <HTML><HEAD><TITLE>Üdvözöljük a Komplex Trade Bt. honlapján!</TITLE>
  <meta http-equiv="Content-Language" content="hu">
  <meta http-equiv="pragma" content="no-cache">
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage Express 2.0">
  <META name=robots content=index,follow>
  <LINK rel=icon type=image/x-icon href="favicon.ico">
  <LINK rel="shortcut icon" type=image/x-icon href="http://www.komplextrade.hu/favicon.ico">
  </HEAD>

  Thursday, October 15, 2009 4:19 PM

Answers

 • Szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha módosítod a meta-ban a charset-et.
  • Marked as answer by Takács Tamás Monday, October 26, 2009 12:25 PM
  Thursday, October 22, 2009 7:31 AM

All replies

 • Szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha módosítod a meta-ban a charset-et.
  • Marked as answer by Takács Tamás Monday, October 26, 2009 12:25 PM
  Thursday, October 22, 2009 7:31 AM
 •   Szia!

  Természetesen az első meglepődés után módosítottam, tesztelgettem különböző módokon. (Valamint a rendszert is többször visszaállítottam korábbi időpontokra.) Feltettem az Internetre a próbaként mentett oldalakat és ugyanúgy üres négyzetekkel jelentek meg az ékezetes betűk. Csináltam olyat is, hogy módosítottam a forrást aztán vissza szerkesztésbe. Az alábbi módokon jelentek meg az azonos mondatok:

  "A csodálatos élet úgy tűnt, soha sem ér véget" az eredetileg írt mondat.

  A csodálatos élet úgy tűnt, soha sem ér véget.

  A csod疝atos 駘et 彅y t甁t, soha sem 駻 v馮et

  A csod?atos ?et ?y t?t, soha sem ? v?et

  De volt olyan megjelenés, melyben talán kínai (vagy japán?) betűk jelentek meg, anélkül hogy bármilyen más nyelvi karakterek telepítésre kerültek volna korábban. Ezek a betük viszont a másoláskor valahogy átalakultak más betűkké. Így ezt nem tudom most prezentálni és képként elmentve sem tudom bemutatni. Ezen felül a böngészőben és az Outlook Expressben nem működik a Ctrl-c, Ctrl-v. Nem működik a Delete gomb sem. Ezek használata úgy gondolom alapvető lenne. Viszont pl. az office-ban működik. Aztán nem lehet törölni az IE8-at sem, hogy telepíthessem újra az IE7-et. Úgyhogy kezd elegem lenni. Aztán a teljes Dokumentumok mappa írásvédett lett valahogy, melyet hiába állítok vissza, ha újra rákatintok a Tulajdonságokra ismét írásvédett lesz. Azért gondoltam hogy Bill keze van a dologban, mert ezek számomra egyértelműen az IE8-cal hozhatóak összefüggésbe és nem valamilyen vírussal. Egyébként a gépemen az AVG automatikus frissítésű szintén vásárolt teljes védelmi rendszer van telepítve, mint ahogyan Bill szoftvere is eredeti és frissítései is automatikusak - voltak korábban. Most ezt nem tudom hanyadik rendszervisszaállítás után kikapcsoltam, így legalább a HTMLpad nem unicode-os. De a Microsoft automatikus frissítéseivel korábban újra Unicode-s lett. Panaszt egyébként még nem hallottam az AVG-vel kapcsolatban, csak jót. Lefuttattam egy teljes vírusellnőrzést a gépemen és nem talált semmi újat. Most viszont nem tudom mi lehet a problémák oka és a megoldást sem tudom és azt sem, hogy ezekkel a problémákat mi vagy ki okozhatta és miért, és hogyan lehetséges hogy ezekkel az eredeti vásárolt szoftverekkel ez egyáltalán előfordulhat. Azért nem tudom hogy Bill az oka ennek, mert a párom gépén azonos szituációban működik pl. a Del gomb és a Ctrl-c, Ctrl-v is. Örülnék, ha Te vagy valaki tudna valami egyszerűen kivitelezhető megoldást. Csak végső megoldásban törölnék mindent a gépről és telepítenék újra.

  Üdvözlettel:

  Takács Tamás

  Monday, October 26, 2009 1:12 PM