locked
Mailbox not showing in GAL RRS feed

  • Question

  • Hello

    We have an Exchange 2007 environment.

    Everything is running fine, however last week we created a new mailbox for a user named David Jones. For some reason, this is not appearing in the GAL (clients cannot search for him even in OWA).  I checked and the mailbox is not hidden from the GAL or anything like that.

    I checked "update address based on email policy" and this was unticked, as it is for all our users.

    Any ideas?

    Tuesday, April 3, 2012 11:22 PM

Answers

  • On Tue, 3 Apr 2012 23:22:14 +0000, Pancamo wrote:
     
    >Hello We have an Exchange 2007 environment. Everything is running fine, however last week we created a new mailbox for a user named David Jones. For some reason, this is not appearing in the GAL (clients cannot search for him even in OWA). I checked and the mailbox is not hidden from the GAL or anything like that. I checked "update address based on email policy" and this was unticked, as it is for all our users. Any ideas?
     
    So you can see the mailbox in the EMC but not in OWA? That's pretty
    unusual.
     
    Do you have multiple domain controllers and global catalog servers? Is
    Exchange installed on a global catalog server?
     
    You might want to use ADSIEDIT or LDP and connect to each of the DCs
    and verify that they all have the Exchange properties populated.
     
    ---
    Rich Matheisen
    MCSE+I, Exchange MVP
     

    --- Rich Matheisen MCSE+I, Exchange MVP
    Wednesday, April 4, 2012 2:19 AM

All replies

  • On Tue, 3 Apr 2012 23:22:14 +0000, Pancamo wrote:
     
    >Hello We have an Exchange 2007 environment. Everything is running fine, however last week we created a new mailbox for a user named David Jones. For some reason, this is not appearing in the GAL (clients cannot search for him even in OWA). I checked and the mailbox is not hidden from the GAL or anything like that. I checked "update address based on email policy" and this was unticked, as it is for all our users. Any ideas?
     
    So you can see the mailbox in the EMC but not in OWA? That's pretty
    unusual.
     
    Do you have multiple domain controllers and global catalog servers? Is
    Exchange installed on a global catalog server?
     
    You might want to use ADSIEDIT or LDP and connect to each of the DCs
    and verify that they all have the Exchange properties populated.
     
    ---
    Rich Matheisen
    MCSE+I, Exchange MVP
     

    --- Rich Matheisen MCSE+I, Exchange MVP
    Wednesday, April 4, 2012 2:19 AM
  • Hello,

    Can you see the new user via OWA?

    If OWA shows the user, you need to check the autodiscover and EWS service on the Outlook client:

    a. While Outlook is running, click the CTRL key and then right-click the Outlook icon in the system tray and then select “Test Email Autoconfiguration”.

    b. Confirm that your email address is in the address field, uncheckUse Guessmart” and “secure Guessmart authentication” boxes. Then click the “Test” button.

    c. Once it runs, please check the Log tab and Results tab.

    Thanks,

    Simon

    Friday, April 6, 2012 2:47 AM