none
copy logs bug? RRS feed

  • Question

  • Hi

    I have SCCM 2012 r2 server with MDT 2013 installed (to support Windows 8.1 OSD). When deployment is set to "Download content locally..."MDT step "copy logs" works OK but when this option is set to "Access content directly from a distribution point..." not.

    in smsts.log exit code is 0 but:

    Microsoft Deployment Toolkit version: 6.2.5019.0    InstallSoftware    2014-02-25 08:55:57    3420 (0x0D5C)
    The task sequencer log is located at C:\Windows\CCM\Logs\SMSTSLog\SMSTS.LOG.  For task sequence failures, please consult this log.    InstallSoftware    2014-02-25 08:55:57    3420 (0x0D5C)
    Validating connection to \\xxx.xxx.waw.pl\osd\logs    InstallSoftware    2014-02-25 08:55:57    3420 (0x0D5C)
    Mapping server share: \\xxx.xxx.waw.pl\osd    InstallSoftware    2014-02-25 08:55:57    3420 (0x0D5C)
    Property UserDomain is now = xxxx InstallSoftware    2014-02-25 08:55:57    3420 (0x0D5C)
    Property UserID is now = sccm.xxxx    InstallSoftware    2014-02-25 08:55:57    3420 (0x0D5C)
    <Message containing password has been suppressed>    InstallSoftware    2014-02-25 08:55:57    3420 (0x0D5C)
    Unable to connect to share: Multiple connections to a server or shared resource by the same user, using more than one user name, are not allowed. Disconnect all previous connections to the server or shared resource and try again.    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:03    3420 (0x0D5C)
    ( 0x800704C3 ) , trying to connect without username.     InstallSoftware    2014-02-25 08:56:03    3420 (0x0D5C)
    Found Existing UNC Path Z: = \\xxxx.xxxx.waw.pl\osd    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:03    3420 (0x0D5C)
    Successfully established connection using supplied credentials.    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:03    3420 (0x0D5C)
    An invalid SLShare value of \\xxxx.xxxx.waw.pl\osd\logs was specified.    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:03    3420 (0x0D5C)
    About to run command: cmd.exe /c vssadmin resize shadowstorage /For=C: /On=C: /MaxSize=5%    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:04    3420 (0x0D5C)
    Command has been started (process ID 3628)    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:04    3420 (0x0D5C)
      Console > vssadmin 1.1 - Volume Shadow Copy Service administrative command-line tool    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:05    3420 (0x0D5C)
      Console > (C) Copyright 2001-2013 Microsoft Corp.    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:05    3420 (0x0D5C)
      Console > Successfully resized the shadow copy storage association    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:05    3420 (0x0D5C)
    Return code from command = 0    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:05    3420 (0x0D5C)
    Process completed with exit code 0    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:05    3420 (0x0D5C)
    Cleaning up default wallpaper registry keys    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:05    3420 (0x0D5C)
    zticopylogs processing completed successfully.    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:05    3420 (0x0D5C)
    Command line returned 0    InstallSoftware    2014-02-25 08:56:05    3420 (0x0D5C)
    Process completed with exit code 0    TSManager    2014-02-25 08:56:05    284 (0x011C)

    SLShare is proper UNC path and with "download content locally" option works ok. "Access content directly" option is much more faster for me and I'd like to have logs on server share...

    is it a bug?

    Tuesday, February 25, 2014 8:35 AM

Answers

  • There is a disconnect here. You say that the SLShare is a proper UNC path, however when the script went to test the existence of the \logs folder, it could not find it. That could mean some permissions issues, does the system account have write (create directory) privileges on the server(s)?

    Keith Garner - keithga.wordpress.com

    Thursday, February 27, 2014 12:02 AM
    Moderator

All replies

  • There is a disconnect here. You say that the SLShare is a proper UNC path, however when the script went to test the existence of the \logs folder, it could not find it. That could mean some permissions issues, does the system account have write (create directory) privileges on the server(s)?

    Keith Garner - keithga.wordpress.com

    Thursday, February 27, 2014 12:02 AM
    Moderator
  • as I said before - the same task sequence, the same unc path, the same server, the same user and the same permissions works ok with "download content locally" sccm option. All old TS (made with mdt 2010) are using this share and works with both content location options so i think that is mdt bug.

    The problem only occurs with mdt 2013, "Access content directly" option in  sccm deployment properties and error in task sequence (to force copy logs) and it is easy to reproduce.

    with "download content locally" content is running from client disk and script works ok. "Access content directly" forces script to run directly  from distribution point and doesn't work.

    Thursday, February 27, 2014 7:52 AM