locked
Eltűnő új lapok az alwebhelyen RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Egy kicsit hosszú lett ennek a problémának a leírása, de a körülményeket és a történéseket is ismertetni akartam, hátha több ugrik be róla nektek, legalábbis reménykedem benne :-).

  A probléma

  Egyes alwebhelyeken az újonnan létrehozott lapok nem jelennek meg a felső menüsorban (Globális navigálás), de még a „Minden webhely megváltoztatása >> Navigáció módosítása” lapon található felsoroló dobozban sem (Navigációs struktúra rendezése és szerkesztése).

  A probléma érdekessége, hogy két alwebhelyen nem merül fel a struktúránkban, az összes többin viszont igen. Ez azért is furcsa mert az összes alwebhelyen ugyanazok a navigációs beállítások, – sőt! – ugyanazok a webhelyszolgáltatások vannak engedélyezve mindenhol, és ugyanaz a mesteroldal. A webhelyeken „közzétételi webhely, munkafolyamattal” sablon van.

  A probléma pontos idejét nem tudom, azután jött fel hogy engedélyezve lett a portálon az „Oldal variációk” szolgáltatás. Tehát egy ideig ez sehol, semelyik alwebhelyen nem okozott problémát, majd időközben történt valamilyen változás, amitől elkezdődött.

  A variációk közvetlen nem okolhatóak a hibáért, hiszen mint mondtam, van olyan alwebhely ebben a struktúrában ahol nem tűnik fel a probléma. Valahogyan viszont összeköthető vele, mert ezen kívül még két külön webalkalmazásunk van (két külön domainnal), ugyanezen a serveren. Az egyiken feltűnik a hiba a másikon nem. Ahol feltűnik, ott aktiválva van a variációs szolgáltatás.

  Tesztek

  Szóval vannak a „jó” és a „rossz” webhelyek ilyen szempontból. Megnéztem egy rossz webhelyen programkódból egy újonnan létrehozott lap tulajdonságait, hátha rábukkanok egy olyan beállításra, ami azt okozza hogy a lap elrejtődjön. De, az oldal nem adódott bele a „__GlobalNavigationExcludes” és/vagy „__CurrentNavigationExcludes” webhelytulajdonságokba, PublishingPage-re castolva az IncludeInCurrentNavigation és az IncludeInGlobalNavigation tulajdonsága is true. A webhely Navigation.TopNavigationBar részét nem tudom megnézni mert 0-át ad vissza elemszámnak (ez vmiféle bug). CAML lekérdezésből a lap elérhető akár tartalomtípusra, akár címre keresve. Szóval ezek kizárhatóak.

  Létrehoztam most egy teljesen új alwebhelyet a struktúrába, beállítottam azokat a dolgokat amit az összes többi alwebhelyen megtettem régebben és a probléma nem merült fel. Tehát a saját webhely szolgáltatások és a mester oldal, valamint a navigációs beállítások hibája is kizárható.

  Ezek után, össze próbáltam hasonlítani a tulajdonságait egy jó lapnak (ami megjelenik a globális navigációban) és egy újonnan létrehozottnak (ami nem).  Egyetlen különbség hogy a jó lapnak a PublishingVariationGroupId és PublishingVariationRelationshipLinkFieldID tulajdonsága ki van töltve. (ezeket a tulajdonságokat úgy hasonlítottam össze, hogy a „Lapok” listának az Items.XML tulajdonságát kimásoltam szövegfájlba Visual Studióból, ahol fel van sorolva az összes adat az listában található lapokról)

  Kérdés

  A kizárásokat elnézve nem nagyon tudom hol kezdjek a probléma keresésébe. A navigációs beállítások jók, a webhely szolgáltatások is… Azért nehéz megfogni ezt a problémát mert igazán nem tudom mitől/mikor váltódott ki, csak egyszerűen feltűnt egyik napról a másikra. Nem tudom hol lehetne elkezdeni tapogatózni, minden véleményt és tippet örömmel várok.
  • Edited by gjozsi Friday, July 24, 2009 5:40 PM
  Friday, July 24, 2009 5:40 PM

Answers

 • Szia Józsi!

  Valószínű, hogy nem a variációk szolgáltatás lesz a "bűnös".
  A navigációban egy menün belül alapértelmezés szerint max. 50 legördülő elem (almenü) jelenhet meg. Ha ennél több lapod van, elképzelhető, hogy nem látszik mind a listában a navigáció módosítása lapon (sem).

  Idézet a lenti weboldalról a PortalSiteMapProvider kapcsán:

  "DynamicChildLimit, which is an integer property that specifies the maximum "dynamic" children for each Web site (dynamic children include subsites and pages). This value defaults to 50 so if the number of subsites and pages for a particular Web site is greater than 50 objects will be left out unless you adjust this setting. This limit can be increased but keep in mind the usability of a navigation hierarchy that has so many children at each pivot."

  További információk:
  http://blogs.msdn.com/ecm/archive/2007/02/16/moss-navigation-deep-dive-part-1.aspx

  http://nickporter.spaces.live.com/blog/cns!74ADCDB36B2CA33C!383.entry

  Üdv,
  Andi

  • Marked as answer by gjozsi Sunday, July 26, 2009 7:20 PM
  Sunday, July 26, 2009 7:17 PM