locked
Windows 7 Ultimate RTM - Aero kicsit beszaggat ablaknyitásnál/zárásnál RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Augusztus közepe óta használok Windows 7 Ultimate-t (TechNet-ről letöltve). Nagyon szépen megy, gyors, de észrevettem, hogy amikor megnyitok vagy bezárok egy ablakot, az ablak mozgása egy ponton megáll és utána hirtelen továbbmegy (hozzáteszem, alig lehet észrevenni).
  Config: Intel Pentium Dual CPU 1.80 GHz, 2 GB RAM, Nvidia GeForce 8600 GT a legfrissebb, az Nvidia oldaláról leszedett (190.62-es) driverrel, de az előző és a Windows 7 által alapból feltett driverekkel/driverrel is ugyanígy volt.
  Nem olyan gyenge a gép, ezért is csodálkozom rajta. Vista alatt nincs ez a jelenség, tehát nem tartom valószínűleg, hogy hardverhiba lenne. Meg más probléma abszolút nincs a rendszerrel.
  És ahogy olvasgatok már fórumokon, nem egyedi ez a jelenség, de a megoldásra nem leltem rá.
  Ha valakinek lenne ötlete, mitől lehet, írja meg bátran. (Nem nagyon akarok chipset vagy más driverekkel játszani, nem olyan égető azért a probléma, hogy ilyeneket csináljak.)
  Sunday, September 20, 2009 6:39 PM

All replies

 • Pedig nem tartom kizartnak, hogy videokartya-driver...

  A.
  Monday, September 21, 2009 6:13 AM
 • Azt én sem tartom kizártnak, de akkor miért nem javítja az Nvidia ezt a hibát??
  Bár ahogy az Nvidia drivereit ismerem, Vista alatt sem voltak talán még 50%-osak sem a kezdeti időkben, rengeteg kékhalált okoztak a usereknek...
  Monday, September 21, 2009 1:01 PM
 • Szerintem ha valoban ez az ok, akkor javitani fogjak - mar csak az a kerdes, hogy mikor...

  A.
  Tuesday, September 22, 2009 7:54 AM
 • Sziasztok!

  Nekem is van gond az aero ablakkal.... kb 5-6 óra hassználat után ha az ablakokat át akarom méretezni, szaggat... Olyan mintha nem lenne driver fent, de fent van.., még játékokkal is kipróbáltam, de ott minden gyorsan, jól megy... a netről is frissítettem a wint hozzá, és a driver is fent van... ati 9.9-et használok, 4670-el... szerintetek mi lehet a gond?... nagyon idegesítő, hogy ennyi idő után nem lehet normálisan használni, az ablak átméretezést... nagyon zavaró.. ötlet??? a gép, 2 magos amd 7850, 2 giga ram, 4670 512-es....win7 rtm....(nforce 720 az alaplap chip készlet)

  Megfigyeltem, hogy mikor jön ez a szaggatás....
  Mikor bekapcsolom a gépet, alig 27 megát eszik ramból, procit nem is használ...(ha az ablakot áthelyezem max. 25%-ot használ) mikor el telik az a pár óra, akkor 60 megát eszik, és ha az ablakkal valmit csinálni akarok (métretezés, vagy arréb húzás) akkor szaggatt be.... a proci meg 60-70%-on is jár... ez miért van? Akkor nem az aero ablakkal van gond, hanem szerintem ezzel... Valami ötlet?

  Sunday, October 11, 2009 9:52 AM
 • Úgy nézki megtaláltam a probléma okát. Ha a feladatkezelőben a drw.exe-t úgy indítom el, hogy normál prioritással dolgozzon,(nem magassal, mint alapból) akkor nem csinálja ezt a problémát. De erre van valakinek valamilyen ötlete, hogy hogy tudnám megcsinálni, hogy alapból normálon induljon el, ne magason?

  Saturday, October 17, 2009 6:38 PM
 • Pontosan mi is ez a drw.exe? Mert nem egy szabványos Windows process az tuti. :)
  Saturday, October 17, 2009 7:17 PM
 • Ez a desktop window manager. És ez egy szabványos Windows process.:) Már a vistában is benne volt.:) Ez felel az aero, a 3D ablak váltásárt, stb. stb....:)
  Saturday, October 17, 2009 7:20 PM
 • Roli: az a dwm.exe :)

  A.
  Sunday, October 18, 2009 7:01 AM
 • Amit talaltam, az Easeus Data Recovery Wizard, vagy DrWindows... de lehet mas is...

  A.
  Sunday, October 18, 2009 7:03 AM
 • Bocsi, tényleg a dwm.exe.:) :$ Igaz.:):D

  Na az elmúlt pár napban kicsit figyeltem a futó programokat... arra jutottam, ha a dwm.exe 20, illetve 30 mega felé megy nálam, akkor jelentkezik náklam ez a méretezési akadás... de ma pl. ment a gép (a dwm.exe alapból high prioiritással megy, levetem normálra) és nem ment fel 17 mega fölé... A gép kb 7 órát ment, és minden jó volt... Újraindítottam, majd alig 3 óra alatt a dwm megevett 22 megát, és már jelentkezett a probléma...újabb restart és most high prioritás, és megint 16 megán van, és mindne ablakom jó méretezésnél, nem akad...14:08-tól megy mostanáig a gép, és olyan a méretezésem, mint mikor bekapcsolom, és egyből kipróbálom, simán megy, nem akad... ez miért van???? valamit mondjatok, mert az életemet eszi meg. :) Zavar, hogy ha a 20 fölé megy, már nem jó...
  Sunday, October 18, 2009 7:04 AM
 • Sziasztok!

  Mondjatok már valamit a dwm.exe-re... Ha a ram fogyasztása 20 fölé megy, kezdi a hülyeségét... Ha kikapcsolom az aerot akkor is csinálja... mindnet kikapcsoltam már, amit tudtam és csinálja... Meg ha 20 mega felett van a ram, akkor majd 70%-ot pörgeti a 2 magot... Ezt is miért csinálja???
  HA nem éri el akkor minden normális...
  Pedig nincs egy gyenge gépem, és ilyen megfogja... érdekes számomra....

  Na kikapcsoltam a szolgáltatást... Amíg nem jön ki normális driver az alaplapra, addig így használom... Remélem az megoldja a problémát...
  • Proposed as answer by roli86 Wednesday, November 4, 2009 5:08 AM
  Friday, October 23, 2009 3:26 PM
 • Jaj, nem jóra nyomtam... Megtaláltam a hiba forrását a hibámhoz. A hotkey driverem vágta haza az egész rendszert. Amint használtam az extra billentyűket és a monitoron megjelent a felirat onnantól kezdve rossz volt a rendszer. Mikor letöröltem a driver-t és úgy használtam már minden tökéletes volt. Úgy hogy a win 7 tökéletesen megy. minden szuper. (csak aza durva hogy a vistát is így haza vágta pedig vista drivert raktam fel hozzá) Nem értem... De már jó.:) Úgy hogy itt a megoldás a problémára.:)
  • Proposed as answer by roli86 Wednesday, November 4, 2009 5:12 AM
  Wednesday, November 4, 2009 5:12 AM