locked
Why does one of my users have issues sending e-mails to a .biz e-mail address? RRS feed

  • Question

  • Hi everyone

    I keep running into the infamous. 

    Delivery is delayed to these recipients or distribution lists

    It only happens to one user and so far its only one address he has the issues with.

    Its to a ( user@somethingsupplies.biz. )

    Sometimes it takes all day to get the e-mail to the person.

    How would i go about figuring this out?

     

    Tuesday, August 14, 2012 2:12 PM

Answers

  • From my end i cannot find anything wrong on my server. 
    So there has to be something going on with there server.
    Thank you for the tool to help me find out what i needed

    • Marked as answer by xxAstralxx Tuesday, August 14, 2012 9:46 PM
    Tuesday, August 14, 2012 3:22 PM

All replies

  • Another user in your org can send to this external user without delay? If this is the case than you need to work with this external company to see if they're greylisting\throttling your particular user.


    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Tuesday, August 14, 2012 2:15 PM
  • Well i personally have sent a few to this user myself and i'm trying to recreate the problem myself.

    Just a waiting game at this point.

    Tuesday, August 14, 2012 2:20 PM
  • Sure, you can also go to https://www.testexchangeconnectivity.com/ and perform an inbound test agains this domain to see if it's an issue with your domain.

    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Tuesday, August 14, 2012 2:24 PM
  • From my end i cannot find anything wrong on my server. 
    So there has to be something going on with there server.
    Thank you for the tool to help me find out what i needed

    • Marked as answer by xxAstralxx Tuesday, August 14, 2012 9:46 PM
    Tuesday, August 14, 2012 3:22 PM
  • On Tue, 14 Aug 2012 15:22:18 +0000, xxAstralxx wrote:
     
    >From my end i cannot find anything wrong on my server. So there has to be something going on with there server. Thank you for the tool to help me find out what i needed
     
    You can find out if the other site is the casue of the problem by
    looking at your SMTP protocol log. Is the other site sending a 4xx
    status?
     
    ---
    Rich Matheisen
    MCSE+I, Exchange MVP
     

    --- Rich Matheisen MCSE+I, Exchange MVP
    Wednesday, August 15, 2012 12:32 AM