none
Snip & Sketch Windows 10 2004 RRS feed

  • Question

  • Is it just me, or is the Snip & Sketch app broken in Windows 10 2004? I have tried it on 3 computers and it simply does not work.

    The Techguy MCSA, MCITP, MCTS


    • Edited by The_Techguy Wednesday, June 17, 2020 10:40 PM typo
    Wednesday, June 17, 2020 10:13 PM

Answers

  • I never found out exactly what entry in my GPO was causing my issue. I deleted the GPO and recreated it with the same settings and all is well.

    The Techguy MCSA, MCITP, MCTS

    • Marked as answer by The_Techguy Friday, June 19, 2020 5:47 PM
    Friday, June 19, 2020 5:47 PM

All replies

  • Hi,

    Please check if the issue occur on a new create user account.

    What's your system build? Please run "winver" to check the build number.

    Please go to Settings\Apps\Apps&features and search for "Snip&Sketch" to get "Advanced options", click it to find  Reset option and reset it. 

    If the issue persists, we could open PowerShell and run command line as administrator to register screensketch.

    Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.screensketch | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml” -Verbose}

    Bests, 


    " Please note that new questions regarding ‘Windows 10 Installation, Setup, and Deployment’ could NOT be posted in this forum anymore. This thread could be followed up until Mar-30th. We will be moving your thread to Microsoft Q&A if the deadline is missed. Register our new platform Microsoft Q&A (Preview)! for new questions or discussion. Check more details on sticky post.

    Thursday, June 18, 2020 2:56 AM
    Moderator
  • Hello,

    Try updating your video driver to latest version and see if it helps. If issue still persists, uninstall the app and reinstall it back from Microsoft Store.

    Regards.


    Microsoft MVP (Windows and Devices for IT)

    Windows Insider MVP

    Windows Help & Support [www.kapilarya.com]

    Thursday, June 18, 2020 6:35 AM
  • Creating a new user account isn't a solution for 100's of existing user profiles. It does work on a fresh install of Version 2004, just not upgraded from 1909 to 2004

    Winver = 190412.329

    Done the reset, no change

    Registered app from powershell, no change

    I uninstalled it. I even deleted the packages for Microsoft.screensketch from C:\program files\WindowsApps. Then reinstalled, no change

    When I run it, I click the New button and all I get is a thin yellow boarder around my monitors.


    The Techguy MCSA, MCITP, MCTS

    Thursday, June 18, 2020 5:22 PM
  • Thanks, but tried all that also.

    The Techguy MCSA, MCITP, MCTS

    Thursday, June 18, 2020 5:22 PM
  • Update.

    It appears to be a group policy causing this. When I remove the machine from the domain and clear out the group policies, it works. Rejoined the machine to the domain, but put in a container with no policies applied, and it works. Now for the hard part, which policy entry do I have that would cause this.


    The Techguy MCSA, MCITP, MCTS

    Thursday, June 18, 2020 6:38 PM
  • UPDATE 2

    Found out which GPO is causing it, now to figure out what entry. When I find it, I'll post it.


    The Techguy MCSA, MCITP, MCTS

    Thursday, June 18, 2020 6:58 PM
  • Hi, 

    Thank you for your update and sharing your experience with us.

    Bests,


    " Please note that new questions regarding ‘Windows 10 Installation, Setup, and Deployment’ could NOT be posted in this forum anymore. This thread could be followed up until Mar-30th. We will be moving your thread to Microsoft Q&A if the deadline is missed. Register our new platform Microsoft Q&A (Preview)! for new questions or discussion. Check more details on sticky post.

    Friday, June 19, 2020 10:20 AM
    Moderator
  • I never found out exactly what entry in my GPO was causing my issue. I deleted the GPO and recreated it with the same settings and all is well.

    The Techguy MCSA, MCITP, MCTS

    • Marked as answer by The_Techguy Friday, June 19, 2020 5:47 PM
    Friday, June 19, 2020 5:47 PM
  • You didn't ever give the basic GPO even if you didn't find the entry.  Can you provide more details?  I use this feature regularly and it's currently not working so I'm back to the snipping tool.
    Friday, July 10, 2020 7:34 PM
  • Here same Error:

    Microsoft.ScreenSketch_10.1907.2471.0_x64__8wekyb3d8bbwe

    OS version:

    Please Help to solve this issue.


    Thursday, August 6, 2020 12:56 PM
  • Looking in working Pc under Choose Default Apps By Protocol there is as follow screenshot:

    In not working Pc there isn't URL:ms-screenclip 

    Get-appxpackage -all *shellexperience*


    Name                   : Microsoft.Windows.ShellExperienceHost
    Publisher              : CN=Microsoft Windows, O=Microsoft Corporation, L=Redmond, S=Washington, C=US
    Architecture           : Neutral
    ResourceId             : neutral
    Version                : 10.0.19041.1
    PackageFullName        : Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_10.0.19041.1_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy
    InstallLocation        : C:\Windows\SystemApps\ShellExperienceHost_cw5n1h2txyewy
    IsFramework            : False
    PackageFamilyName      : Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_cw5n1h2txyewy
    PublisherId            : cw5n1h2txyewy
    PackageUserInformation : {S-1-5-21-2126553179-819540731-1189254048-500 [Admin]: Installed}
    IsResourcePackage      : False
    IsBundle               : False
    IsDevelopmentMode      : False
    NonRemovable           : True
    IsPartiallyStaged      : False
    SignatureKind          : System
    Status                 : Ok

    • Edited by Ricky06 Thursday, August 6, 2020 2:18 PM
    Thursday, August 6, 2020 2:00 PM
  • I would suggest you start your own thread about your issue. What you are describing is not what I had to solve, a totally different issue.

    The Techguy - MCP, MCSA, MCITP, MCTS, LPIC-1, Linux+, Security+

    Thursday, August 6, 2020 3:32 PM
  • Hi there "The Techguy"

    I have this happening on multiple pc's that have just updated to windows 10 2004..

    Some are updated to the latest version and some are fresh installs 

    What was the GPO that you had to modify ? 

    Cheers

    Thursday, August 6, 2020 11:37 PM
  • Hey there , did you ever get this fixed ?
    Thursday, August 6, 2020 11:39 PM
  • It's posted above. It's the one marked as answer ;-)

    The Techguy - MCP, MCSA, MCITP, MCTS, LPIC-1, Linux+, Security+

    Thursday, August 6, 2020 11:42 PM