locked
Domain-be léptetés WAN felől nem megy. RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Alábbi problémával küzdök:
  Van egy Windows Server 2008-as, ami DC, DNS, DHCP egyben. Amúgy egy NT4-es DC-t váltottunk le vele.
  Távoli telephelyen lévő gépek más IP tartományból, VPN-en csatlakoznak a belső hálóra. A VPN-t a tűzfal kezeli.
  Ezeket a gépeket egyszerűen képtelen vagyok beléptetni a tartományba. Amikor próbálkozom, az alábbi hibaüzenetet kapom, hogy nem lehetett kapcsolatba lépni a tartomány egyetlen tartományvezérlőjével sem.

  "A DNS sikeresen visszaadta a XXX tartomány egy tartományvezérlőjének keresésére használt szolgáltatáshely (SRV) rekordját."

  Azonosítja a tartományvezérlőmet, majd azt írja, hogy a hiba okai a következők:

  -Azon (A) típusú állomásrekordok, amelyek a tartományvezérlők nevét az IP-címekhez társítják hiányoznak, vagy helytelen címeket tartalmaznak.
  - A DNS-ben regisztrált tartományvezérlők nem kapcsolódnak a hálózathoz, vagy nem működnek.


  A dolog azért érthetetlen számomra, mert a belső hálón a DNS tökéletesen működik, tehát elméletileg ezek a hibák kizárhatók.

  Másik tapasztalat, hogy ha már beléptettem a gépet a belső hálón a tartományba, de később VPN-en keresztül próbálja elérni a hálózatot, akkor nem éri el megosztott mappákat, csak IP alapján.(DNS hiba - de mi?)
  Illetve ha megadom neki IP alapján, akkor kéri a felhasználó nevet és jelszót, pedig a gépbe a tartományban használt felhasználó névvel és jelszóval léptek be. Ilyenkor ha vki bepötyögi ugyanazt a felhasználó nevet, akkor azt a választ kapom, hogy a felhasználó név ugyanaz, amivel már be vagyok jelentkezve, és nem található olyan tartományvezérlő, amelyen ellenőrizhető lenne a felhasználónév. De ha egy másik, ugyanebben a tartományban használt felhasználó nevet írok be, akkor meg beenged.

  A tűzfalas céggel már konzultáltam, a log-ot figyelték, mikor próbáltam a tartományhoz csatlakozni. Azt mondták, hogy látják a kérést, ami elmegy a DC-hez, de utána nem történik semmi. Mielőtt tovább nyaggatnám őket, szeretnék előbb megbizonyosodni, hogy nincs esetleg vmi, amit nem vettem számításba.

  Korábban az NT4-es DC-vel semmi ilyen probléma nem volt. Igaz, a DNS Linux-on ment.

  Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
  Wednesday, October 28, 2009 5:11 PM

Answers

 • Kezdjuk akkor a mobilinternetes eleressel. Tehat arrol gondolom sima PPTP-vel letrejon a vpn. S ha probalod pingetni dns alapjan a szervereket, akkor nem tudja feloldani? De megkapja a DNS-szervert?

  A.
  • Marked as answer by Sz. Csaba Thursday, October 29, 2009 11:51 AM
  Thursday, October 29, 2009 9:19 AM

All replies

 • Csak nehany otlet: a kliensek epitik fel a VPN-t, vagy telephelyenkent van egy tuzfal? Ha megvan a vpn, akkor a kliensen milyen DNS-szerverek latszanak? Gondolom DHCP-n kapnak cimet a kliensek, de kitol?

  Lehet, hogy egy ipconfig /all egy telephelyi kliens reszerol segitene...

  A.
  Thursday, October 29, 2009 6:56 AM
 • Is-is. Telephelyeknél IPVPN, de vannak "magányos" userek, akik sima mobil internettel csatlakoznak.  Én is így tesztelem az asztalomon.
  A helyzet mindkét esetben ugyanaz.

  DHCP-t csak a belső hálón használunk, ezek a gépek statikus IP-t használnak.

  Ipconfig alapján látja a DNS-t.  Csaba
  Thursday, October 29, 2009 8:18 AM
 • Még egy "apróság": Ha a kliensgépen nyomok egy nslookup-ot VPN csatlakozás után, akkor is a mobilinternet kiszolgálója az alapértelmezett.

  De ha megadom a kapcsolatnál a DNS kiszolgáló címét, akkor az nslookup-ra megkapom rendben a DNS szerverünket.


  Thursday, October 29, 2009 8:31 AM
 • Kezdjuk akkor a mobilinternetes eleressel. Tehat arrol gondolom sima PPTP-vel letrejon a vpn. S ha probalod pingetni dns alapjan a szervereket, akkor nem tudja feloldani? De megkapja a DNS-szervert?

  A.
  • Marked as answer by Sz. Csaba Thursday, October 29, 2009 11:51 AM
  Thursday, October 29, 2009 9:19 AM
 • Nem tudta feloldani, pedig megkapta a DNS servert. Viszont ez megerősített abban, hogy a tűzfallal lesz mégiscsak a gond.
  Beszéltem a tűzfalas céggel, valóban ott a hiba. ldap, kerberos nem volt átengedve.
  Köszönöm a segítséget!
  Thursday, October 29, 2009 11:51 AM