locked
Digi - Internet RRS feed

 • General discussion

 • Sziasztok!

  Be lett kötve nálam egy 80/25 Megabites internet (DIGI) kapcsolat, de le illetve feltöltésnél csak 25/5 megabit jelenik meg. A DIGI-nél valaki azt mondta, hogy a Windows XP-knél valamit be kell állítani, hogy megjelenjen a teljes elérhető sávszélesség. Ki is jöttek lemérni, és az általuk hozott laptopon megjelent a teljes sávszélesség. Amivel eddig próbálkoztam, az hogy a futtatásnál a gpedit.msc-t megnyitottam, majd a számítógép konfigurációjánál, a felügyeleti sablonoknál, a hálózatnál a QoS pocketschedulernél, a lefoglalható sávszélességet állítottam be, de nem oldotta meg a problémát. A számítógépen Windows XP Pro SP3 van telepítve, és egy ASUS P4P800-ba integrált 3COM Gigabit hálókártya van, amely elvileg kezel ekkora sávszélességet. Mivel lehetne megoldani a problémát?

  Köszönöm előre is a segítséget
  Thursday, January 14, 2010 10:40 AM

All replies

 • Szia! Nem biztos, hogy segít a megoldásban, de ismerősömnél működött.
  - Van routered? Nincs véletlenül bekorlátozva? Telepítsd fel újra!
  - Cseréld le a gép és a csati közötti kábelt egy legalább árnyékolt Cat6e kábelra. (A hálókábel hajlamos összeszedni a környezeti zajokat és ez rontja a teljesítményét.)
  - Kontrolláld le a sebességedet pl. a www.speedtest.net oldallal. A sávszélességed függ az adat mennyiségétől is illetve a rendszer pillanatnyi terhelésétől.
  - Nézd meg, hogy a hálókártyád tudja a kívánt sebességet?
  - Próbáld meg hogy egy nem integrált hálókártyát teszel a gépbe és az alaplapon lévőn letiltod az eszközkezelővel. (Nekem ez jött be)

  Ezek csak apró fizikai trükkök. Sok sikert.

  Wednesday, February 10, 2010 8:51 AM