locked
Program másolás partíciók között RRS feed

 • Question

 • 160 gigás merevlemezemet az egyik szervíz önhatalmúlag megosztotta C és E partícióra. A C-nek 20 GB-ot adtak, ami most már majdnem működésképtelenné tette a gépem. Szinte semmi nincs a C-n csak program, de így is tele van. A kérdésem, hogy át tudom-e másolni a programokat (főleg gondolok itt az XP-re és az Office-ra, a Norton 360-ra) egyszerű "copy&paste" -el a C-ről az E-re. Ha nem akkor mi a teendő? Némely program csak egyszer telepíthető és nem tudok újabb tízezreket költeni szoftverre. Mi lenne a megoldás? A C-t már "bővíteni nem lehet az E kárára ugye? Ez lenne pedig jó.

  Előre is köszönöm a segítséget.
  Wednesday, September 12, 2007 8:07 AM

Answers

All replies

 • Ez a Copy&Paste nem lesz jó megoldás... Legalábbis ebben a formában. Megteheted persze, hogy akár az egész Program Files mappát áthelyezed az E: partícióra, a C:-n pedig létrehozol egy junction pointot (itt softlinket), ami az új helyre mutat. Én azonban nem ezt tenném, hanem a köv. két lehetőség közül választanék:
  Az egyik szerint összevonod a két partíciót és lesz egy db (célszerűen) C: lemezed, ami 160 gigás. Ebben segítségedre lesz pl. a Partition Magic (fizetős). Vagy lemented a C:-t (Ghost/Acronis/egyéb bitcopy program), az E:-t meg mondjuk ntbackup-pal, átméretezve visszamásolod a C:-t, majd erre visszatöltöd az E: mentését.
  A másik lehetőség, hogy átméretezed a partíciókat, ezt is meg tudja tenni a Partition Magic vagy erre (is) vannak free programok (akár egy Suse Linux CD1 is elég)
  Természetesen ha szervizbe kellett vinned a gépet, amikor szétszedték, akkor ezt is jobb lenne, ha szakértő tenné meg, mert minden adatot elveszthetsz.
  Wednesday, September 12, 2007 8:32 AM
 • Boot lemez, például Hirens vagy Ultimate Boot cd, aztán onnan pqmagic.

  Wednesday, September 12, 2007 9:45 AM
 • De mint tudjuk, onnan sem legális a pqmagic :-) Csak azért, hogy kötözködjek (mert ma ilyen hangulatom van)
  Thursday, September 13, 2007 7:18 AM
  • Marked as answer by Othorvath Sunday, March 29, 2009 9:01 PM
  Thursday, September 13, 2007 9:48 AM