locked
WSUS - Clients stopped reporting on downstream replicas RRS feed

  • Question

  • Just looking for some advice on what could be wrong here.

    Some of our downstream WSUS replicas have stopped 'receiving' updates from machines on the network.  Below is an example of one group affected.  In this case WSUS is on a 2003 server but there is 1 instance where there is a 2008 R2 replica with the exact same problem.

    <image can't be posted until account is verified>

    Image was of the WSUS console with machines in the group stuck on 'Last Status Report' on '15/04/2015'.  Once account is verified, will post.

    There doesn't seem to be a common denominator between the replicas that do work and those that don't.

    WSUS v3.2.7600.256
    According to Add or Remove Programs, the following hotfixes are installed:
    KB2720211
    KB2734608

    There are no client connectivity issues, one of the machines is actually the WSUS server itself (so local).  The others are all on the same local LAN

    Machines are pointed to the correct WSUS server via GPO and worked up until the 15th. 

    The only thing that stands out in the WindowsUpdate.log on each machine is this:

    2015-04-20    10:49:22:094     900    15f0    Report    REPORT EVENT: {3B186FC1-29B3-4D3E-800E-19BF108CE254}    2015-04-20 10:40:45:606+0200    1    202    102    {00000000-0000-0000-0000-000000000000}    0    0    AutomaticUpdates    Success    Content Install    Reboot completed.

    2015-04-20    10:49:22:094     900    15f0    Report    WARNING: Reporter failed to upload events with hr = 80240004.

    I'm not convinced the error is totally relevant to the issue.

    I have searched through many online posts but haven't found an answer that works.

    Can anyone point me in the right direction or aware of what could be the problem?

    Thanks

    -- Edit for Further Info --

    These are not new replicas and definitely have been working up until recently.  All 'broken' replicas seemed to stop on the same day.

    • Edited by BJB88 Monday, April 20, 2015 4:21 PM Further Info
    Monday, April 20, 2015 4:19 PM

All replies

  • Hi,

    Have you changed anything before this issue occurs?

    Are these clients able to be updated from WSUS server successfully?

    Did you install any update on these WSUS servers or clients before this issue occurs?

    If you have configured SSL on the WSUS server, please check if the certificate was expired.

    Best Regards.


    Steven Lee Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.



    Wednesday, April 22, 2015 3:35 AM
  • Hi,

    Have you changed anything before this issue occurs?

    Are these clients able to be updated from WSUS server successfully?

    Did you install any update on these WSUS servers or clients before this issue occurs?

    If you have configured SSL on the WSUS server, please check if the certificate was expired.

    Best Regards.


    Steven Lee Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.



    Hi,

    Thanks for getting back to me.

    1) No changes other than deleting expired updates through the WSUS control panel.

    2) Not anymore, no

    3) Server updates were applied, but I don't believe there were any for WSUS specifically.  The same updates would have been applied to other servers which are not affected

    4) No SSL in this case.

    Friday, April 24, 2015 7:41 PM