none
always VPN Force tunneling

    Question

  • I created a new Always on VPN connection for group of users in a department. This VPN is setup with force tunneling, always on set to true and trusted Network detection.

    The issue users are experiencing is when they bring their laptops to work and connect to the internal network the VPN will not disconnect. Below is a view of the network connections on one of the laptops. Ethernet 3 is the NIC that is connected to the local network. The status show as unauthenticated but if I disable the wireless connection the user is able to connect and the status show as contoso.com.

    We are not experiencing this problem with users who have split tunneling enabled.

    Monday, March 12, 2018 8:22 PM

All replies

  • Hi Leo,

    Thank you for your question.
    I am trying to involve someone familiar with this topic to further look at this issue. There might be some time delay. Appreciate your patience.

    Thank you for your understanding and support.

    Best regards,

    Michael


    Please remember to mark the replies as an answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Tuesday, March 13, 2018 8:03 AM
  • Hi Michael

    I make the same experiences as Leo.
    Did you find a solution? It's been a while since the original question.
    Thanks for your feedback

    Best Regards,

    Daniel

    Saturday, June 30, 2018 3:49 PM
  • I believe the corporate network detection is based by DNS servers and DNS suffix (AD fqdn name). Can you show us the ps1 for the profile creation, how you configured it?

    MCSE Mobility 2018. Expert on SCCM, Windows 10 and MBAM.

    Friday, July 13, 2018 7:13 AM