locked
black screen after boot, blank login screen RRS feed

  • Question

  • Hi, got a 2008 r2 vm machine running on a 2008 std server w/hyper-v, it worked fine for years, but last week show this symptom black screen after boot up and when I press ctrl-alt-del shows a blank login screen. I could browse the files, can ping but can’t do rdc or use any app installed. Check all the forum and try all possible solution they said with negative results. Any suggestion or advice would be appreciated.

    thanks
    Wednesday, October 12, 2016 8:25 PM

Answers

  • Possibly this one.

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/2590550

    or also check the system event log.

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    • Proposed as answer by Leo Han Wednesday, October 19, 2016 6:51 AM
    • Marked as answer by Leo Han Friday, October 21, 2016 8:54 AM
    Wednesday, October 12, 2016 8:46 PM
  • Hi,

    Did you make any changes before the issue happen?

    Try to boot from installation media and perform a repair:

    Best Regards,

    Leo


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    • Proposed as answer by Leo Han Wednesday, October 19, 2016 6:51 AM
    • Marked as answer by Leo Han Friday, October 21, 2016 8:54 AM
    Thursday, October 13, 2016 2:23 AM

All replies

  • Possibly this one.

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/2590550

    or also check the system event log.

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    • Proposed as answer by Leo Han Wednesday, October 19, 2016 6:51 AM
    • Marked as answer by Leo Han Friday, October 21, 2016 8:54 AM
    Wednesday, October 12, 2016 8:46 PM
  • Hi,

    Did you make any changes before the issue happen?

    Try to boot from installation media and perform a repair:

    Best Regards,

    Leo


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    • Proposed as answer by Leo Han Wednesday, October 19, 2016 6:51 AM
    • Marked as answer by Leo Han Friday, October 21, 2016 8:54 AM
    Thursday, October 13, 2016 2:23 AM
  • hi again,  no change was made before the problem, and yes I try to repair to repair it w/no luck. But checking the logs i find out she was installing updates and did not complete the process because a blackout in the area and batteries went dead. So when power was restore she try to continue the process but it fails.
    Thursday, October 13, 2016 2:32 PM
  • i just check the link that you suggest, but the issue is that i can't login
    Thursday, October 13, 2016 2:34 PM
  • But checking the logs i find out she was installing updates and did not complete

    If you know the KB number you can try option 3 here to uninstall it offline.

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/2839011

     

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Thursday, October 13, 2016 3:04 PM
  • Hi,

    Are there any updates on the issue?

    You could mark the reply as answer if it is helpful.

    Best Regards,

    Leo


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Wednesday, October 19, 2016 6:52 AM