locked
ForeFront TMG configuration agent was unable to upload the configuration to ForeFront TMG Service RRS feed

  • Question

  • Hi, I have installed Exchange 2010 Edge Transport Role, followed by ForeFront Protection for Exchange, then ForeFront TMG. I have not started any configuration on Exchange 2010, or FPE, just configured ForeFront TMG.
    So far, I've created rules to allow traffic out, without any problems
    Enabled VPN access without any problems.
    Problem started when I started publishing Exchange or SharePoint sites. I keep getting the following error
    Upload New Configuration to Services Failed
    Description: The Forefront TMG configuration agent was unable to upload the configuration to the ForeFront tmg services. This could be due to a corrupt configuration. The Forefront TMG configuration agent is reverting the configuration back to the last known configuration.
    The service that failed to load the configuration is: fwsrv.
    The failure is due to error: 0x80070016.

    TMG is hosted on HyperV. I didn't see this when I tested TMG beta1 to RC.
    BTW, I'm a developer, not an IT pro. So please keep it simple for me... Thanks!
    Tuesday, December 15, 2009 4:45 PM

All replies

  • Disabling the publishing rule brings the cofiguration back in sync...
    Tuesday, December 15, 2009 4:53 PM
  • What happens when you re-enable the publishing rule?

    Thanks!
    Tom
    Friday, December 18, 2009 2:42 PM
  • So I see an error like this one. We are using UAG RC1 and TMG. There are many publishing rules. Should I disable all of them?

    Here is the error i see in TMG

    The Forefront TMG configuration agent was unable to upload the configuration to the Forefront TMG services.
    This could be due to a corrupt configuration. The Forefront TMG configuration agent is reverting the configuration back to the last known configuration.
    The service that failed to load the configuration is: fwsrv.
    The failure is due to error: The data is invalid.


    Any advice would be great.

    Thanks
    Friday, December 18, 2009 5:27 PM
  • Configuring TMG on a UAG server is not supported.
    Tuesday, September 28, 2010 8:15 AM