none
Dynamic Distribution Group not filtering based on attribute. RRS feed

  • Question

  • I've built a Dynamic Distribution Group with the following filter:

     

    ((CustomAttribute14 -like 'YES*') -and (-not(Name -like 'SystemMailbox{*')) -and (-not(Name -like 'CAS_{*')) -and (-not(RecipientTypeDetailsValue -eq 'MailboxPlan')) -and (-not(RecipientTypeDetailsValue -eq 'DiscoveryMailbox')) -and (-not(RecipientTypeDetailsValue -eq 'ArbitrationMailbox')))

    I'm trying to build the group with only people who have ExtensionAttribute14 populated as 'YES' and this query isn't returning any users.   Any thoughts?

     

    Thursday, June 2, 2011 4:30 PM

Answers

  • Preview button on list setup shows no users.   I actually solved my issue.. the OU the list was building from was empty.   We don't use the default 'Users' container.
    Friday, June 3, 2011 5:05 AM

All replies

  • On Thu, 2 Jun 2011 16:30:06 +0000, John Owens - BDC wrote:
     
    >
    >
    >I've built a Dynamic Distribution Group with the following filter:
    >
    >
    >
    >((CustomAttribute14 -like 'YES*') -and (-not(Name -like 'SystemMailbox{*')) -and (-not(Name -like 'CAS_{*')) -and (-not(RecipientTypeDetailsValue -eq 'MailboxPlan')) -and (-not(RecipientTypeDetailsValue -eq 'DiscoveryMailbox')) -and (-not(RecipientTypeDetailsValue -eq 'ArbitrationMailbox')))
    >
    >I'm trying to build the group with only people who have ExtensionAttribute14 populated as 'YES' and this query isn't returning any users. Any thoughts?
     
    How have you determined that the recipient filter isn't selecting
    anything?
     
    ---
    Rich Matheisen
    MCSE+I, Exchange MVP
     

    --- Rich Matheisen MCSE+I, Exchange MVP
    Friday, June 3, 2011 2:29 AM
  • Preview button on list setup shows no users.   I actually solved my issue.. the OU the list was building from was empty.   We don't use the default 'Users' container.
    Friday, June 3, 2011 5:05 AM
  • Hi John,

     

    Please make sure there are users have CustomAttribute14 populated as ‘YES’.

     

    You can check this attribute by this way:

     

    Exchange Management Console->Recipient Configuration->Mailbox->users->Properties->Custom Attributes->check whether ‘YES’ is listed in CustomAttribute14

     

    I tested in my lab (Exchange 2010 SP1):

     

    New-DynamicDistributionGroup -Name NewDDG10 -RecipientFilter {(CustomAttribute14 -like 'YES*')}

     

    I can see the users (with CustomAttribute14 populated as ‘YES’).

     

    You can check the users by this way:

     

    Exchange Management Console->Recipient Configuration->Distribution Group->the group you created->Properties->Filter->Preview

    Thanks,

     

    Evan Liu

     

    TechNet Subscriber Support in forum

    If you have any feedback on our support, please contact tngfb@microsoft.com  


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
    Friday, June 3, 2011 6:06 AM
    Moderator
  • On Fri, 3 Jun 2011 05:05:39 +0000, John Owens - BDC wrote:
     
    >Preview button on list setup shows no users. I actually solved my issue.. the OU the list was building from was empty. We don't use the default 'Users' container.
     
    That preview thing doesn't always work. If you get results that don't
    look correct, use these two cmdlets:
     
    $m = Get-DynamicDistributionGroup <name>
     
    Get-Recipient -RecipientPreviewFilter $m.RecipientFilter
    -OrganizationalUnit $m.RecipientContainer
     
    ---
    Rich Matheisen
    MCSE+I, Exchange MVP
     

    --- Rich Matheisen MCSE+I, Exchange MVP
    Saturday, June 4, 2011 12:44 AM