none
Visual Studio 2015 Community cannot connect to the SharePoint Online tenant. The "Connect to Sharepoint" dialog box stays blank.

    Question

  • Hi Community,

    I hope you can on this bizzare problem. My VS 2015 Community has intermittent connectivity issue with the Sharepoint Online. I am creating a SharePoint Add-in and the VS 2015 needs to connect to my sharepoint online tenant. However, half a time, it is not able to connect. The "Connect to sharepoint" dialog just stays blank and will not complete the login. When I close the dialog, VS would ask me if I would like to work in offline mode.

    This could also be related to another issue with IE and Edge browser that is not able to login to my sharepoint online tenant. I am able to access the Office 365 portal but when accessing my sharepoint account, IE and Edge will not complete the request. If you can visualize, on the IE or Edge tab, it keeps changing from something like "Working" then flashes and changes again to "Office login" then switches to "About blank". I guess the login request is not really sent to the server.

    I have already cleared the Internet cache and even checked the "Delete cache when the browser is closed". I have also tried installing the Microsoft Windows 10 anniversary update but removed it since it slowed my computer significantly.

    I had this issue once in which I thought that it was caused by the change I made with the office portal where I changed the start page to Sharepoint online. When I reverted all the changes I did on the Office 365 portal, the issue disappeared the next next day but it keeps coming back.

    I don't think the issue is with my sharepoint account since I can login to it with a Chrome browser fine. But VS 2015 Community specifically uses IE as its debug browser and probably as its agent to login/connect to Sharepoint tenant. I already tried uninstalling IE 11 once but the issue was not resolved.

    My settings: Windows 10 32bit, VS 2015 Community, Office 365 Developer account. IE 11, Edge

    Saturday, November 19, 2016 1:37 PM

All replies

  • Hi Roy B Selim,

    Welcome to the MSDN forum.

    Refer to your description, your issue is about SharePoint Online. Since our forum is to discuss Visual Studio WPF/SL Designer, Visual Studio Guidance Automation Toolkit, Developer Documentation and Help System, and Visual Studio Editor, I will help you move it to the appropriate forum: Microsoft Online Services Microsoft Online: SharePoint Online for dedicated information, you will get a more professional support from there, thank you for your understanding.

    Best regards,

    Sara


    MSDN Community Support
    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    Tuesday, November 22, 2016 6:05 AM
  • Hi Roy,

    Please add SharePoint online site to trusted sites in IE and add to compatibility View Settings in IE to see what happens.

    If the issue still occurs, please disable the add-ons enabled in IE and then recheck.

    And please also use F12 tool in IE to see which Document mode is used for the dialog.

    Best Regards,

    Victoria

    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Tuesday, November 22, 2016 1:35 PM
    Moderator