locked
Lync response group stops after a while with receiving incomming calls RRS feed

  • Question

  • Hi Folks, 

    We have a strange issue with the response groups of Lync. 

    It seems that the response group randomly stops working, what means that the users can't receive their call trough the response groups. 

    Only the response group call(s) don't work, the pstn -> lync lync-> lync call just works fine. 

    The quick fix is to restart one of the Lync front end servers. 
    But, that is not really a solution. 

    The event viewer don't show anything about this problem. Also the Lync monitoring service don't show anything.

    Sometimes restarting the Windows Lync response group services solves the problem, but most of the time we need to restart the whole server. 

    I'm curious some people has the same experience. 

    If you need more information about our deployment, please feel free to ask. 




    • Edited by K.smink Thursday, November 1, 2012 9:32 AM
    Thursday, November 1, 2012 9:31 AM

Answers

  • Hi,

    I suggest you try to gather some logs on the Mediation server to see what is happening. Please use Lync logging tool and capture the data for S4 and then try to see if there are any errors after reporduce the problem.

    Please try to enable logging tool to get detailed report:

    http://blog.schertz.name/2011/06/using-the-lync-logging-tool/

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/gg558599.aspx


    Regards,

    Kent Huang

    TechNet Community Support ************************************************************************************************************************ Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question.


    • Edited by Kent-Huang Friday, November 2, 2012 7:10 AM
    • Proposed as answer by Kent-Huang Tuesday, November 20, 2012 9:33 AM
    • Marked as answer by Kent-Huang Friday, November 30, 2012 1:35 AM
    Friday, November 2, 2012 7:09 AM

All replies

  • Hi,

    I suggest you try to gather some logs on the Mediation server to see what is happening. Please use Lync logging tool and capture the data for S4 and then try to see if there are any errors after reporduce the problem.

    Please try to enable logging tool to get detailed report:

    http://blog.schertz.name/2011/06/using-the-lync-logging-tool/

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/gg558599.aspx


    Regards,

    Kent Huang

    TechNet Community Support ************************************************************************************************************************ Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question.


    • Edited by Kent-Huang Friday, November 2, 2012 7:10 AM
    • Proposed as answer by Kent-Huang Tuesday, November 20, 2012 9:33 AM
    • Marked as answer by Kent-Huang Friday, November 30, 2012 1:35 AM
    Friday, November 2, 2012 7:09 AM
  • Hi,

    We have recently deployed Lync 2013 and are experiencing the same issue - Response Groups stop working after a while. You phone the response group number it plays the welcome greeting, then the hold music, but never delivers the call to an agent.

    The only solution seems to be to restart the Response Group Service on all of the front end servers (we have 4).

    Has anyone had this problem fixed?

    Thanks,
    Finn

    Monday, September 23, 2013 11:36 AM
  • Hi,

    we have the same problem. Did you ever find a solution on this One?

    thanks

    Tuesday, March 10, 2015 10:29 AM