none
Activesync mail not synchronizing RRS feed

  • Question

  • Hello everyone,

    I have a few users who are having problems with activesync on their mobile devices.  1 iphone, 4 windows mobile and 4 droid devices are generating the following warning events on our exchange server:

    "An exception occurred and was handled by exchangeactivesync. This may have been caused by an outdated or corrupted exchange activesync device partnership.  This can occur if a user tries to modify the same item from multiple computers.  If this is the case, Exchange activesync will re-create the partnership with the device.  Items will be updated at the next synchronization...."

    We are running exchange 2007 SP3 on a windows server 2003 r2 x64 w/ SP2.  Activesync was working fine for them up until this past week. Since then we've had reports of mail not synchronizing.  One user who has an htc thunderbolt (adroid 2.2.1) says his contacts and calendar synchronizes just fine and he can send e-mail from his phone, but hasn't received mail since this past Tuesday.  When he logs onto OWA everything is there.

    I have tried removing the mobile partnership for these devices, rebooted the server, updated to SP 3 today, changed user's windows passwords and had them update their mobile devices, had the htc thunderbolt user remove and re-add his activesync profile from his phone and even tried adding his account onto my HTC hero which works fine with my activesync account. Nothing worked.

    Has anyone come across a problem like this?  If so, is it something on the exchange server side or should I be focusing on the phones themselves.  I have also posted this problem on the adroid forum.

    Any help would be much appreciated. Thank you

    Saturday, July 23, 2011 11:41 PM

Answers

All replies

  • Hi,

    Please also post the first lines of the exception message - this will normally say what the Exchange server thinks are the problem.

    Leif

    Sunday, July 24, 2011 7:45 AM
  • URL=/Microsoft-Server-ActiveSync/default.eas?Cmd=Sync&User=peterw&DeviceId=453f4e43a31e494f9afd2d8aae39880b&DeviceType=htcmecha
    --- Exception start ---
    Exception type: Microsoft.Exchange.AirSync.AirSyncPermanentException
    Exception message: Exchange ActiveSync could not reach Active Directory.
    Exception level: 0
    HttpStatusCode: 500
    AirSyncStatusCode: 0
    XmlResponse:
    This request does not contain a WBXML response.
    Exception stack trace:    at Microsoft.Exchange.AirSync.AirSyncUtility.GetMobileVirtualDirectory()
       at Microsoft.Exchange.AirSync.ADHelper.get_ADMobileVirtualDirectoryObject()
       at Microsoft.Exchange.AirSync.SyncCommand.GenerateCommandsXmlNode(SyncCollection collection)
       at Microsoft.Exchange.AirSync.SyncCommand.SyncTheCollection(SyncCollection collection, Boolean createSubscription, Boolean tryNullSync)
       at Microsoft.Exchange.AirSync.SyncCommand.OnExecute()
       at Microsoft.Exchange.AirSync.SyncCommand.Execute()
       at Microsoft.Exchange.AirSync.Command.WorkerThread()
    --- Exception end ---.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    Sunday, July 24, 2011 2:00 PM
  • Hi efg20,

    Please update the below:
    http://support.microsoft.com/kb/2449283
    I have run into the same issue, and resoloved by that.

    Regards!
    Gavin
    TechNet Subscriber Support in forum

    If you have any feedback on our support, please contact tngfb@microsoft.com
    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.

    • Marked as answer by Gavin-Zhang Monday, August 8, 2011 1:11 AM
    Tuesday, July 26, 2011 9:42 AM
  • Hi efg20,

    Any update for your issue?
    If the issue still exists, please feel free to reopen the case.

    Regards!
    Gavin

    TechNet Subscriber Support in forum

    If you have any feedback on our support, please contact tngfb@microsoft.com
    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.


    Thursday, August 4, 2011 9:41 AM