locked
Email notification RRS feed

  • Question

  •  I have project server 2007 with sql 2008. I was just wondering if there is any way to send an email alert when we assign a task to the user. I know with outlook plug-in you can sync up with task , but I am looking for a notification email that goes to the user’s inbox when they have a new task and maybe with the link to the task in the email.

     

    Please advise.

    Thanks


    Tuesday, July 5, 2011 8:53 PM

Answers

  • I guess I found out our issue, just FYI for other users if they have the same issue, make sure on the server setting to have the email address WITH the @your domain.com.

    Mine was the email ID only without @domain name, and the domain name was in the company domain and not with the email ID.

    Thanks again Paul.

     

    • Marked as answer by B.D Thursday, July 14, 2011 9:01 PM
    Thursday, July 14, 2011 9:01 PM

All replies

  • Hi There,

    You will need to configure email alerts for Project Server and allow your project server application server to relay through your exchange / SMTP server. To set up alerts on project server open Internet Explorer and navigate to the PWA site > Server Settings > Alerts and Reminders and enter the details required on the page. Provided your users have valid email addresses and your SMTP server is configured correctly users will receive alerts. Users can control when they are alerted from the personal settings menu.

    Thanks

    Paul


    Paul Mather | Twitter | http://pwmather.wordpress.com
    Tuesday, July 5, 2011 9:26 PM
  • Thanks

    In this scenario, do we need Microsoft project server plug-in for outlook?

    Can a non outlook/windows user setup her/his email alert or it is only works on Microsoft outlook?

     

    Tuesday, July 12, 2011 8:20 PM
  • Hi B.D,

    For the email alerts no plug in is required, the users will just need a valid email address that the SMTP server can send the email to.

    Thanks

    Paul


    Paul Mather | Twitter | http://pwmather.wordpress.com
    Tuesday, July 12, 2011 8:51 PM
  •  

    Thanks for your help, it was helpful.

    So here is my situation now. I have two PWA sites. On one of them I have my outlook plug in setup and it works fine, and I do receive emails, but on the other one I do not have my plug-in talk to the PWA, and I only setup my alert and reminder and it doesn’t send any email to me.

    They are both same as far as the email (smtp) setting, and if I change my plug-in setting to the other one I can get email alerts.

    So I guess my question is, what might cause the problem that I do not get any email via setup my alert and reminder even though with plug-in it works fine.

    Please let me know if this is not clear enough.

    Thanks

    Wednesday, July 13, 2011 5:06 PM
  • Hi,

    The outllook add-in just allows users to track the tasks using the outlook calendar / reminders functionality, this is seperate to email alerts from project server and the two are not linked.. Also just to confirm, are you talking about the standard Project add-in (http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc197453(office.12).aspx) or a custom add-in you? Can you replicate this behaviour on all client machines? Please test on a machine that doesn't have the outlook add-in installed, see if you receive email alerts.

    Thanks

    Paul


    Paul Mather | Twitter | http://pwmather.wordpress.com
    Thursday, July 14, 2011 10:24 AM
  • Paul,

     

    Yes, I am talking about the same add-in that you sent to me.

    I have that  add-in installed and configured and pointed to one of our PWA and it works fine, but as I mentioned the other PWA that we have I just went ahead and setup my alert and reminder via “personal setting”, and I didn’t setup any other thing. On this one I do not receive any email notification. I tried on couple outlooks and still same no email.

    Do you think it is because I have the add-in and it is not connect to this PWA, or regardless of that I should have received email notification.

    How can I troubleshoot this issue?

     

    Thanks

    Thursday, July 14, 2011 8:18 PM
  • Hi,

    You mentioned that you only set the alert settings in the personal settings page, you also need to add the SMTP details here : PWA site > Server Settings > Alerts and Reminders.

    Thanks

    Paul


    Paul Mather | Twitter | http://pwmather.wordpress.com
    Thursday, July 14, 2011 8:54 PM
  • I guess I found out our issue, just FYI for other users if they have the same issue, make sure on the server setting to have the email address WITH the @your domain.com.

    Mine was the email ID only without @domain name, and the domain name was in the company domain and not with the email ID.

    Thanks again Paul.

     

    • Marked as answer by B.D Thursday, July 14, 2011 9:01 PM
    Thursday, July 14, 2011 9:01 PM