locked
Távoli segítség RRS feed

 • Question

 • Segítségre lenne szükségem, távoli segítség szolgáltatással kapcsolatban.

  Mind eddig működött ez a szolgáltatás, de sajnos egyik napról a másikra működés képtelenné vált! A routeren beállítottam a 3389, és a 80 as port forwardját az adott gépre. A gép tűzfalán engedélyeztem a távoli asztalt (ami egyébként működik is),  a fájl és nyomatató megosztást, és távsegítséget (plusz Win Live mess., MSN). Nem megy. Tűzfal kikapcs. Nem megy így sem.

  Hibaüzenet

  "Nem lehet távsegítség-kapcsolatot létrehozni. Ellenőrizheti esetleg, hogy nincsenek-e hálózati problémák, illetve hogy nem járt-e le a felkérés, vagy nem volnta-e vissza a küldő fél."

  Mivál távoli asztal megy rajta, a hálózati probléma nem ok.

  A felkérés 30 napra van állítva, az sem járhatott le.

  És tutira nem lett vissza  vonva a felkérést.

  Tudna valaki valami okosat mondani? 

  Hozzátenném:

  Házon belül működik!

  Több helyről, több helyre is próbáltuk, házon kívül (otthonról kollegákhoz), és nem ment, míg a távoli asztal igen.

  Microsoftos ügyfélszolg kislány elhajtott, hogy ezt ők nem támogatják. Hát akkor ki? Nem a kereskedő írta a szoftvert!

  Fő kérdés, a routeren milyen portokat kell forwardolni? Mert ahol nem router, hanem két szerver van, ott megy. Csak amikor bejön egy router, akkor nem kapcsolódik.

  • Moved by Othorvath Saturday, January 16, 2010 2:27 PM (From:Altalanos felugyeleti kerdesek)
  Thursday, February 14, 2008 8:43 AM

All replies

 • Távoli segítséghez elvileg nem nagyon kellenek portok, ez a lényege. Kivéve talán ha SPI van benne. Egyébként:

   

  Code Snippet

  Yes, Remote Assistance will work through any firewall when Port 3389 is opened. When using Windows Messenger, dynamic ports are used in the helper's ticket. The helper's computer uses the first available TCP port above 1024. When using the Windows Messenger method, the requestor makes the first attempt to establish a Remote Assistance session using the helper's IP address and port number in the ticket. Reference Q306298 Explanation of the Windows Messenger Reverse Connection Process and Q301529 Supported Connection Scenarios for Remote Assistance for more information.

  Remote Assistance can also push through Windows XP Internet Connection Firewall (ICF) without enabling TCP Port numbers.

   

   

   

  Thursday, February 14, 2008 2:20 PM
 • Ok, nem kell hozzá port. De akkor sem megy. Linksys router mögött van UPnP bekapcsolva, mégsem tudok kapcsolódni. Nem tudja a nevet feloldani.

  Viszont előrelépés:

  Ha megkérem a klienst, hogy állítsa elő a segélynyújtást fájlba, és a fájlt küldje át MSN-en, aztán azt megnyitom, és a belső IP-jét átírom a külső ip-jére, akkor zokszó nélkül megy a dolog! Tehát valamiért azt hiszi, hogy a belső ip a külsője!

  5let?

   

  Wednesday, February 20, 2008 1:36 PM