locked
W2K3 SBS vs Veritas RRS feed

 • Question

 • Szervusztok!

  A következő bajom van. Van egy W2K3 SBS szerverünk. Ez önmagában még nem baj , de van nekünk hozzá egy Veritas szoftverünk is. Szépen mentegeti is a fájlokat full mentésben és növekményesen is. A gond a Restore funkcióval van. Ha megadom neki, hogy restore, akkor csak mintegy két heti növekményt látok. Holott a mentések lefutottak és azt is mondja, hogy szépen el van mentve minden. Néha azonban visszább kell nyúlnom az időben és ki kellene nyernem mondjuk két hónappal ezelőtt meglévő fájlokat. Biztos valami beállítás, de én nem lelem. Tud valaki segíteni a kérdésben?

   

  Köszönettel Hitman

  Sunday, March 18, 2007 1:17 PM

Answers

 • Flowman ismét megragadta a lényeget. Vagy szíveskednek leszorítani az adatmennyiséget, vagy veszner nagyobb storage-ot. Esetleg próbálj eladni nekik egy Sharepoint-bevezetést, ha mindenből ilyen sok verzió van Smile
  Friday, September 28, 2007 1:13 PM

All replies

 • Hogyhogy "Veritas szoftverünk"? A Veritas az egy Symantec leányvállalat, van nekik kismillió storage-termékük. Mi fut nálad? Backup Exec? Netbackup? Melyik verzió? Mire mentessz?
  Saturday, April 7, 2007 10:15 PM
 • Nem biztos hogy jol tippelek, de nezz korul a media set-ek beallitasai korul, itt egy pelda egy media set letrehozasanal :

    

   

   Lehet h. ez a beallitas okozza hogy csak ket hetet latsz restore-nal (nalunk Veritas BackupExec van, de meg csak szaglaszom, sosem hasznaltam)

   

  Monday, May 28, 2007 11:58 AM
 • Kedves Hitmanxxxx,

  le kene zarni a temat egy valaszmegjelolessel... vagy kerdezz tovabb, vagy mondd, hogy jutottal-e valamire. koszi.

  Saturday, June 30, 2007 3:40 PM
 • Kedves Kollégák!

  Elnézést a késlekedésért, de több lépcsőben is beszélgetnünk kellett a Symantec-vel a dolog miatt. Alapvetően mint support, nem a rugalmasság szobrai Smile. Szóval Backup Exec fut nálunk. Alapvetően egy külső USB drive a mentésre szánt eszköz. Az lenne a cél, hogy legyen egy alap mentés és hozzá növekmények. Viszont a sok növekmény ugye egy idő után áttekinthetetlenséget okoz. Egyszóval ha valaki ilyet használ, az lenne kérésem segítsen nekem, hogy miként célszerű a mentést beállítani, feltételezve, hogy nincs kazettás mentés, amit cserélgetnénk.

  Köszönettel Hitman
  Wednesday, September 26, 2007 12:01 PM
 • Szervusz!

  Jó tippnek tűnik, valószínűleg ez lesz a hiba, de ha nem engedélyezzük a felülírást, akkor egy idő után nem nő végtelenre a media set-ek száma?

  Hitman
  Wednesday, September 26, 2007 12:02 PM
 • Lehet én vagyok a hülye, de nem értem mi ez a backup stratégia nálatok. Hetente csinálsz teljeset, naponta meg inkrementálisat. Következő héten meg felülírsz mindent. Az időközök meg egyebek meg a cég igényei szerint.

  Wednesday, September 26, 2007 12:25 PM
 • Szervusz!

  Ez most így van. A gondot az adatok mennyisége okozza, valamint az, hogy t felhasználók jelentős mennyiségű duplikátumot képeznek, és konkrétan a cégvezetés nem tudja rávenni őket, hogy ezt ne tegyék. Az archívumot már megoldottam, de még így is elég sok adatot kell kezelni egy teljes mentés kivitelezésekor. De ha van jobb ötleted ennél, amit fent leírtál érdekel, de gyanítom, hogy így marad Smile

  Hitman
  Wednesday, September 26, 2007 12:53 PM
 • Ilyenkor szoktuk azt mondani, hogy a cég döntse el, mit akar. Vagy ritkábban kell menteni és kockáztatnak egy adatvesztést, vagy a sok fölösleges dolgot nem mentik, vagy adnak rendes hardvert a mentés kivitelezéséhez. Ennél optimálisabb stratégiát nem nagyon találsz, ha sok az adat.

   

  Wednesday, September 26, 2007 1:01 PM
 • Flowman ismét megragadta a lényeget. Vagy szíveskednek leszorítani az adatmennyiséget, vagy veszner nagyobb storage-ot. Esetleg próbálj eladni nekik egy Sharepoint-bevezetést, ha mindenből ilyen sok verzió van Smile
  Friday, September 28, 2007 1:13 PM
 • Én is így látom a kérdést. Alapvetően a Sharepoint kistesót már élesítettük. De nem tetszett nekik, mert lassú és bonyolult kezelni, igaz nem is atomfizikusok dolgoznak náluk, és a HR válogatásnál nem szempont, hogy az emberek mennyire számítógép komformok Smile Sőt egy netoffice is megmutatásra került, ami ingyen van, és elég sokat tud. Egyszóval szerintem mi mindent megtettünk ebben a kérdésben. Megcsináltuk az archívumot is.. Én igazából egy dologtól tartok még a heti full backup miatt. Nevezetesen, hogy ez a tevékenység fokozottan igénybe veszi a merevlemzeket mechankiusan.

  Köszönettel Hitman
  Sunday, September 30, 2007 8:29 AM
 • Vesztek 4-5 vinyót, és szépen cserélgetitek. Amikor már kezdenek dögleni akkor meg vissza kell vinni gariba, aztán megmondod hogy elromlott.

  Sunday, September 30, 2007 10:43 AM
 • Üdv

  Jaa lehetőleg 3 év garral Smile

  Hitman
  Tuesday, October 2, 2007 7:09 PM