locked
Reporting Services Integration RRS feed

  • Question

  • Hi Everyone,

    When I go to my Report Server Web Service URL on my Report Server, it loads fine in IE on the box.

    When I try to configure Reporting Services Integration in Central Admin, this is the error:

    Failed to establish connection with report server. Verify the server URL is correct or review ULS logs for more information. Product area: SQL Server Reporting Services, Category: Configuration Pages

    This is all configured per TechNet guidance as far as I can see.

    Thanks,

    Mike

     

    • Moved by Mike Walsh FIN Thursday, March 10, 2011 6:46 AM Reporting Services questions go to the BI forum (From:SharePoint - Setup, Upgrade, Administration and Operation (pre-SharePoint 2010))
    Wednesday, March 9, 2011 11:42 PM

Answers

  • I had to register SPNs to get this to work.

     

    setspn -L DOMAIN\sp_sql

    Registered ServicePrincipalNames for CN=sp_sql,OU=Service Accounts,DC=bigfish,DC=lan:

            HTTP/hostname

            HTTP/hostname.bigfish.lan

    • Marked as answer by merter_ Thursday, March 10, 2011 8:11 PM
    Thursday, March 10, 2011 8:11 PM

All replies

  • In ULS Logs I see the following error when I try to configure Reporting Services Integration:

    Exception encountered for SOAP method GetSystemProperties: System.Net.WebException: The request failed with HTTP status 401: Unauthorized.

    Thursday, March 10, 2011 12:58 AM
  • I had to register SPNs to get this to work.

     

    setspn -L DOMAIN\sp_sql

    Registered ServicePrincipalNames for CN=sp_sql,OU=Service Accounts,DC=bigfish,DC=lan:

            HTTP/hostname

            HTTP/hostname.bigfish.lan

    • Marked as answer by merter_ Thursday, March 10, 2011 8:11 PM
    Thursday, March 10, 2011 8:11 PM