locked
SQL 2005 clusterezett nevesített példányokhoz nem tudok kapcsolódni Windows 7-ről. RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  A jelenség: Windows XP -n minden remekül ment. Windows 7 telepítés után sem SQL2005 Management Studio-ból, sem SQL2008 Management Studio-ból nem tudok kapcsolódni clusteren futó SQL2005 nevesített példányokhoz. Illetve csak a következő módon: Ha a szerver neve pl. SQLSERVER1\INST1, akkor csak az SQLSERVER1 megadásával tudok kapcsolódni. Nem clusterezett SQL példányokhoz gond nélkül megy a kapcsolódás.

  Előbb SQL 2005-öt raktam fel, de mivel nem ment a kapcsolódás, így gondoltam kipróbálom SQL 2008-cal is. De a jelenség teljesen ugyanaz:
  TITLE: Connect to Server
  ------------------------------

  Cannot connect to molsqlclu51\ds51.

  ------------------------------
  ADDITIONAL INFORMATION:

  A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified) (Microsoft SQL Server, Error: -1)

  Már mástol is hallottam erről a problémáról, szintén Windows 7 op. rendszer mellett. Ezt a kérdést megismétlem az SQL 2005 topicban is.

  Segítségeteket előre is köszönöm

  Wednesday, September 30, 2009 6:02 AM

All replies