none
Networking Settings Error RRS feed

  • Question

  • Have an issue where I can't configure a Static IP on the MDT Welcome screen. DHCP works fine, but I get the following error when I set a static IP. I am running MDT 2013 Update 1 re-released (build 8298)

    Tuesday, December 15, 2015 11:53 PM

Answers

  • It is an issue with the 10240 ADK.  I would use 10586 if you need to be able to set static IP but, aren't pre-provisioning BitLocker.

    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    Wednesday, December 16, 2015 12:09 AM
    Moderator
  • So you only have 1 ADK installed on your machine?  Your boot images are recreated and being used?

    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    • Marked as answer by edgar davids Thursday, December 17, 2015 10:49 PM
    Thursday, December 17, 2015 10:10 PM
    Moderator

All replies

  • It is an issue with the 10240 ADK.  I would use 10586 if you need to be able to set static IP but, aren't pre-provisioning BitLocker.

    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    Wednesday, December 16, 2015 12:09 AM
    Moderator
  • ???

    Static IP not set in Network Adapter Configuration Wizard

    http://blogs.technet.com/b/msdeployment/archive/2015/09/15/mdt-2013-update-1-re-released-build-8298.aspx

    Wednesday, December 16, 2015 2:31 AM
  • I promise you that is the reason why.

    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    Wednesday, December 16, 2015 7:27 PM
    Moderator
  • Where is the updated version please?
    Wednesday, December 16, 2015 10:50 PM
  • Should be the same place as you got the 10240 version of the ADK.

    https://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/dn913721.aspx


    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    Wednesday, December 16, 2015 11:00 PM
    Moderator
  • Before I start installing, this is what I have installed;

    Windows 10 ADK - 10.0.10240.16384

    • Edited by edgar davids Thursday, December 17, 2015 4:48 AM
    Thursday, December 17, 2015 1:45 AM
  • I applied Windows 10 ADK Build 10586, rebooted my MDT server, rebooted the test VM and still get the same error

    Thursday, December 17, 2015 10:00 PM
  • So you only have 1 ADK installed on your machine?  Your boot images are recreated and being used?

    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    • Marked as answer by edgar davids Thursday, December 17, 2015 10:49 PM
    Thursday, December 17, 2015 10:10 PM
    Moderator
  • I forgot to update the Deployment share and update WDS with the new .wim file. I applied the static IP settings without any error!

    I also have a Windows 8.1 ADK on the server. I obviously haven't needed to update that.

    THANKS!

    Thursday, December 17, 2015 10:51 PM
  • Although now I can't authenticate at the User Credentials screen when I set a static IP, I can when I leave it as DHCP though.

    *Invalid credentials: The network path was not found.

    • Edited by edgar davids Thursday, December 17, 2015 11:01 PM
    Thursday, December 17, 2015 10:59 PM
  • I don't think your dns suffix is an IP address.


    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    Thursday, December 17, 2015 11:01 PM
    Moderator
  • oops! Assumed it was the 2nd DNS server :-)

    Wil update once Windows is finished being deployed.

    • Edited by edgar davids Thursday, December 17, 2015 11:23 PM
    Thursday, December 17, 2015 11:22 PM
  • All good, ip configuration was passed on to the OS. Thanks again.
    Thursday, December 17, 2015 11:59 PM
  • Glad that worked out for you.  I knew it would :)

    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    Friday, December 18, 2015 12:04 AM
    Moderator
  • Is this documented somewhere as the fix? Quite bizarre.
    Friday, December 18, 2015 1:36 AM
  • Other than blog posts no.

    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    Friday, December 18, 2015 5:17 AM
    Moderator